Jelavić blistao u Čačku, Mega u seriji pobeda!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 08.01.2024.
20:00
Izvor: Sportske.net

Ekipa Borca bez rešenja za talentovanog Hrvata.

AdmiralBet ABA liga/Dragana Stjepanovic
AdmiralBet ABA liga/Dragana Stjepanovic

Povezane vesti

U utakmici 15. kola AdmiralBet ABA lige, Mega je kao gost večeras u Čačku savladala domaći Borac rezultatom 94:78.

Ovo je treća uzastopna, a ukupno osma pobeda Mege koja se učvrstila na šestom mestu na tabeli, a Borac je ostao na devetoj poziciji sa jednom pobedom manje.

Mega je, pre svega napadački, sjajno odirala prvu četvrtinu i za tih deset minuta ubacila 30 poena i stekla 12 poena prednosti.

Čačani su u drugom kvartalu znatno popravili igru u odbrani i do poluvremena su prepolovili prednost rivala. Očekivao se novi nalet ekipe Borca u trećoj četvrtini, ali Mega to nije dozvolila, uspela je da zadrži prednost i da je do kraja meča značajno uveća.

Junak ovog trijumfa Mege bio je mladi hrvatski košarkaš Andrija Jelavić koji je meč završio sa 22 poena, uz sedam skokova i dve asistencije, a sa dve trojke sredinom četvrte deonice je odbio poslednji pokušaj Borca da dođe do preokreta.

Odličan je bio i Plavšić sa 16 poena i pet skokova, a Kovačević je upisao 13 poena, uz pet skokova. Dvocifren poenterski učinak imali su još Iljasolu sa 11 i Miljenović sa 10 poena.

Ekipu Borca je predvodio Ronaldo Segu sa 17 poena, Tasić je upisao 12 poena, a po 11 su postigli Birts, Tomašević (8 skokova) i Frenklin.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke