Jogi je želeo u Partizan, ali i više novca! Epilog - prekid saradnje sa agentom, reagovao i Miško!

Autor: Darko Mitrović
sreda 29.11.2023.
18:59
Izvor: Sportske.net

Opet se sve završilo ljutnjom i tenzijama?

© 2023 Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT
© 2023 Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Povezane vesti

U jeku medijskih najava o transferu Jogija Ferela iz Šangaja u Partizan, danas je podgorička Budućnost ozvaničila angažovanje ovog igrača.

I kada su mnogi pomislili da su te najave bile neosnovane i da kontakata sa Partizanom nije ni bilo, večeras se oglasio Ferelov menadžer Servand Taheda koji je u razgovoru za ''Meridian sport'' detaljno objasnio razvoj događaja pre nego što je Ferel potpisao za Budućnost.

On je potvrdio da je Partizan pokazao interesovanje, ali da su crno-beli ponudili kratkoročnu saradnju na dva meseca, uz opciju da se ona produži do kraka sezone.

Ferel je želeo u Partizan, ali finansijski deo ponude nije bio zadovoljavajući za njega i njegovog agenta.

''Moj partner je rekao (sportskom direktoru Partizana) Zoranu Saviću da će Ferel biti dostupan i pet dana kasnije sam pitao šta se desilo sa Partizanom. Nije dobio odgovor, niti ponudu, iako smo im saopštili kako je Jogi u procesu i da radim na otkupu ugovora. 

Sledećeg dana sam se čuo sa Zoranom i pitao: 'Da li ste zainteresovani za Jogija?' Odgovorio je potvrdno, a na moje pitanje na kom nivou, uzvratio je da mora da razgovara sa trenerom. Sutradan je izašao sa ponudom na dva meseca, uz opciju da ostane do kraja sezone.

Bio sam iskren. Rekao sam to Partizanu. Dobili smo odgovor da Partizan ne može da izdvoji više para. Pričao sam nakon toga sa Jogijem koji je hteo u Partizan, želeo je da igra Evroligu. Svidela mu se ideja da dođe u Beograd, ali je smatrao da ponuda ne pokazuje da je dovoljno cenjen. Znaju ko je, igrao je dve godine u (AdmiralBet) ABA ligi, bio je veoma dobar“, objasnio je Taheda. 

Ali, kada je Ferel na kraju izabrao prelazak u ekipu Budućnosti, Taheda je iz Partizana dobio šokantan odgovor.

''Partizan je imao sedam dana da izjednači ponudu. Ako zaista želiš igrača, onda to i uradiš, garantuješ celu godinu, a oni to nisu uradili. Jogi se tada odlučio za Budućnost. 

Kada sam to javio, poručeno je meni i mom partneru da nijedan naš igrač više nikada neće igrati u Partizanu. Zašto?'', pita se on.

Zanimljivo, na ovaj njegov intervju je reagovao i naš poznati menadžer Miško Ražnatović kome je Partizan zbog ''slučaja Madar'' ovog leta takođe zatvorio vrata.

''Zvuči poznato'', napisao je Ražnatović na Tviteru.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke