Jokić: "Teško je osvojiti NBA, ali možda napravimo neku razliku"

Autor: Sportske Net
petak 25.10.2024.
10:15
Izvor: Sportske.net

Denver je izgubio od Oklahome 87:102.

Povezane vesti

Nikola Jokić ostvario je tripl-dabl na početku sezone u NBA ligi, ali je njegov Denver izgubio od Oklahome. 

"Imali smo dobru energiju na početku, neku vrstu kontrole, tako je bilo do nekoliko minuta pred kraj prve četvrtine. Bili smo tu, ali zapravo i nismo, jer nismo dobro šutirali. Lako su nas prolazili i dolazili u željene pozicije za šut. To je to", kazao je Jokić. 

Denver je šutirao loše na ovoj utakmici. 

"Mi nismo dobar šuterski tim, izuzev Majka i Džamala. Većina nas ostalih je šarena, ali uglavnom smo prosečni šuteri. Imamo zato nešto drugo, verovatno možemo da budemo bolji i da imamo prednost u nekim drugim stvarima na parketu. Niko nije šutirao dobro, Džamal je imao dobru energiju, odlično je pritiskao, mislim da je bio dobar u odbrani. Pokušavao je da radi dobre stvari. Posle ovakvog poraza ne znam šta da kažem. Šut je bio problem za nas, odbrana nije bila tako loša, ali opet mislim da možemo mnogo bolje", dodao je srpski centar.

Odgovorio je na pitanje kako je Oklahoma pobedila. 

"Dobri su defanzivan tim, imaju takve igrače. Čet Holmgren je tu da ih štiti pozadi, ne samo da blokira, nego da tera protivnika na promašaje. U nekim situacijama smo samo i sami zabrljali, ali oni su defanzivno odigrali veoma dobro. Imao je Holmgren i nekoliko ofanzivnih skokova, dobar je bio igrajući u napadu u nekoliko situacija. Nije previše šutirao iako je to nešto u čemu je dobar. Igrao je generalno dobro večeras".

Jokić je obrzložio i kako poboljšati šuterski ekipu. 

"Verovatno je potrebno da imamo brži protok lopte, da u nekim situacijama napadnemo brže iz kontre,  na niskom postu", kazao je Somborac, pa dodao da li i sa tim nedostatkom mogu do prstena: 

"Mislim...NBA je teško uzeti, ali možda napravimo neku razliku i osvojimo je", zaključio je centar Nagetsa.  

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke