Jokić četiri poena, umalo rekord karijere! Rajakovićevi Kanađani dele lekcije, Bogdan "kradljivac"...

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 08.01.2024.
07:44
Izvor: Sportske.net

Jokić u neuobičajenom izdanju, Bogdan solidan u porazu, Toronto "zaključao" Karija!

AP Photo/David Zalubowski
AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Atlanta je pala na Floridi. posle velike bitke, produžetak je pripao Orlandu, a Paolo Bankero je bio ključ. Italijan je osam od 35 poena dao u dodatnih pet minuta, Kejleb Hjustan je u večeri karijere dodao 25 koševa, pa je pobeda ostala u Orlandu. Hjustan je izrešetao Houkse sa sedam trojki, ovaj Kanađanin sa Mičigena je prošle godine stigao kao 23. pik drafta, ima samo 20 godina jedno vreme je proveo u razvojnoj ligi. Očigledno da predstavlja budućnost za Medžik. Kod Houksa Jang 31, Bogdanović o kome sve sve češće priča da će biti trejdovan je stao na 18. Srbin je ubacio četiri trojke, dodao tri skoka i čak četiri ukradene lopte.

Pelikansi su rasturili Kingse, u jednom trenutku vodili i sa 50 razlike, na kraju je bilo +33 u Kaliforniji. D'Aron Foks očajan kod domaćina, pogodio je jedan šut, samo tri poena. U redovima gostiju iz Lujzijane MekKolum je ubacio 30 koševa, Nju Orleans je u seriji od šest pobeda u gostima, četiri puta su već ove sezone tukli Kingse.

Irving i Dončić su zaustavili "Vukove". Kajri je pogađao kada je bilo najpotrebnije, on i Liuka su iskombinovali 69 poena, spakovali 11 trojki, na kraju je Derik Džons Džunior zakucavanjem dotukao goste sa severa. Kod Minesote koja je dva puta tukla Mavse ove sezone i prvi je tim Zapada (skor 25-10) Entoni Edvards 36 poena...

Sjajna partija Memfisa, pobeda iznenađenje, tim pre što je Morant propustio meč, tukli su Sanse u Arizoni. Džekson Džunior je brojao do 28, Smart dodao 25, Bej 23, Grizliji su se vratili iz deficita od 11 poena i stigli do vredne pobede. Sansima nije pomogao ni povratnik Durant, 23 poena, 10 skokova, Buker je ubacio 24, Nurkić uz 18 poena imao čak 19 skokova.

Denver je dobio slabašni Detroit, Jokić je uzeo samo tri šuta, završio sa četiri poena, ali imao čak 16 asistencija, 7 skokova i 5 blokada. Mogao je da izjednači i da prestigne rekord karijere sa 18 dodavanja, ali je poslednju četvrtinu presedeo na klupi. Marej je preuzeo funkciju glavnog strelca, sa 37 poena bio je enigma za očajne Pistonse koji su izgubili 19 od 20 mečeva na strani, jedino su dobili slabi Šarlot u Karolini još na početku sezone.

Pojačanje iz Njujorka, RJ Baret je vodio Kanađane, ili bolje da kažemo, svoj rodni grad sa 37 poena do pobede u zalivu. Rajakovićev tim je srušio Voriorse koji su patili zbog loše partije Karija. Stef je promašio svih devet trojki, šut 2 od 14, završio sa mizernih devet poena, druga najgora partija u sezoni. 

Lejkersi su dobili gradski derbi, Lebron je ubacio 25 poena, imao osam skokova i sedam asistencija, Tajron Prins je pogodio ključnu trojku 77 sekundi do kraja. Na kraju trijumf Lejkersa, drugi u nizu u gradu, pošto su ih Klipersi tukli 11 puta zaredom u derbiju. Neočekivani rasplet s obzirom na lošu formu Lejkersa, dobili su svega četiri meča na osvajanja premijernog plej-in turnira u Vegasu. Harden je na drugoj strani ubacio 15 poena i imao 9 asistencija protiv tima za koji navija. Pol Džordž i Zubac su brojali do 22. 

U matine mečevima, Klivlend je u Ohaju u tesnom meču tukao Sparse, Portland slavio u Bruklinu posle produžetaka.

Rezultati: 

Orlando - Atlanta 117:110 pr.
Sakramento - Nju Orleans 100:133
Dalas - Minesota 115:108
Denver - Detroit 131:114
Feniks - Memfis 115:121
Golden Stejt - Toronto 118:133
LA Lejkers - LA Klipers 106:103
Klivlend - San Antonio 117:115
Bruklin - Portland 127:134 pr.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke