Jokić i junak i tragičar, tripl-dabl u trećem porazu Nagetsa u nizu

Autor: Filip Rodic
nedelja 12.03.2023.
23:04
Izvor: Sportske.net

Bruklin Netsi su slavili 122:120 u Denveru. Nikola Jokić je upisao 35 poena, 20 skokova i 11 asistencija.

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Da "Džoker" nije bio monstruozan, Denver bi uvedljivije izgubio. Da je Jokić pogodio oba, a ne samo jedno bacanje na 40 sekundi do kraja, Nagetsi bi imali priliku za produžetak. Nije mogao ni u poslednjem napadu na tri sekunde da preko dva igrača pogodi jako težak "Sombor šafl" šut sa pozicije oko linije penala.

Ostalo je tri sekunde do kraja, Bridžes je fauliran, jednim promašenim bacanjem je ostavio nadu domaćinima. Na sekund do kraja, Nikola je opet bio blizu da dalekom dvojkom donese dodatni period, ali lopta nije ušla.

Majk Meloun je govorio o neozbiljnosti u odbrani koja se javila u igri Denvera tokom tri gostovanja, od kojih su poslednja dva u Čikagu i San Antoniju završena porazima. Više ni na momente svemogući Nikola Jokić ne može sam sve da završi kao čudotvorac.

Bruklin Netsi su možda siromašnijeg kvaliteta nego do pre mesec samo mesec dana, ali imaju karatker, borbeni su i igraju timsku košarku. To je i Denver osetio nas startu meča.

Netsi korsitili na samom startu neozbiljnu odbranu Nagetsa na i Jokićevu okrenutnost timu da se nametnu i dođu do vođstva 12:6. "Džoker" je krenuo sa ozbiljnijim napadima ka košu i eto Nagetsa u prednosti.

U drugoj četvrtini se ponavlja stari običaj da igra Nagetsa ekstremno pada kad je Nikola na klupi. Trojkom Seta Karija gosti su došli do 53:43 u sedmom minutu te deonice. Meloun reaguje i uvodi MVP-a da kola ne odu nizbrdo. Momentalno kreće serija 15:2 Denvera, a Jokić u tom periodu postiže 12 od 19 poena u prvom poluvremenu. Uz to je posle dve četvrtine imao 10 skokova i sedam asistencije. Nekima je to veče karijere, njemu samo prvo poluvreme.

Bruklinovi igrači potpuno preuzimaju treću četvrtinu, pre svega na leđima Spensera Dinvidija i Mikela Bridžisa. Od minus 10 su došli do prednosti od tri poena 80:77 i nastavili sa odličnom igrom. Ekipa Majka Melouna je dopustila čak 37, a postigla 18 poena u trećoj četvrtini. Nervoza i nezadovoljstvo kod domaćih se osetilo i videlo kroz par tehničkih grešaka zbog reakcija na sudijske odluke.

Bruklin je završio sa sedam igrača sa dvocifrenim učinkom: Bridžis 25, Klekston 20, Dinvidi i Fini-Smit po 15, Džonson 14, Kari 12, O' Nil 11 poena.

Jokića je najbolje ispratio Majkl Porter Džunior sa 23 poena. Džamal Marej je brojao do 16 poena.

Nagetsi su lošim izdanjima protiv Sparsa i Netsa pokvarili perfektan skor u mečevima u kojima Jokić upiše tripl-dabl, sada su na 29-2.

Bruklin je peti na Istoku sa 39-29, Denver sa 46-22 je prvi na Zapadu još uvek, ali je vidan pad koncentracije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke