Jokić gurao sam kamen uz brdo, šampion odahnuo!

Autor: Boris Jovanović
utorak 04.05.2021.
08:18
Izvor: Sportske.net

Jokić sve više liči na Sizifa sa ovim timom Denvera, Lejkersi posle velike borbe slavili 93:89.

AP Photo/Mark J. Terrill
AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Pobeda je bila preko potrebna, hleb nasušni za Lejkerse. Nakon tri poraza šampion se isprsio i to pred trećeplasiranim timom Zapada, Denverom. Entoni Dejvis je bio ključ sa 25 poena, pogađao je kad je bilo najpotrebnije. Nagetsi su sišli na 14, Jokić je sa dva bacanja vratio igru na jedan posed, ali je na kraju Horton-Taker pogodio, pa Dejvis blokirao trojku Fakua Kampaca.

Tako je niz od pet pobeda Denvera prekinut, za šampiona još važnije što je pobeda izvojevana bez Lebrona koji je preskočio meč, jer je prethodne večeri nakon duže pauze igrao protiv Toronta. 

Jokić je ubacio 32 poena, ali uz loš procenat šuta, imao je 9 skokova i 5 asistencija. Porter Džunior je brojao do 19, ostali kao da nisu postojali u napadu. 

Ipak, za Denver poraz nije bolan, posle poraza Portlanda oni su matematički obezbedili top 6 i ne moraju da brinu o baražu za plej of. 

U jednoj situaciji Jokić je do očaja doveo Dramonda na klupu kada je pogodio šut u svom stilu, iz nemoguće situacije. Inače, Denverovi navijači imaju dosta primedbi na suđenje posle noćašnjeg meča, činjenica da je velika većina odluka išla na ruku Lejkersima.

Jokić je to nazvao srećom koja u ovom trenutku nije saveznik Nagetsa. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke