Jokić igrao NFL, Nagetsi ubacili 142 poena i "utišali" Džez!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 10.03.2024.
08:30
Izvor: Sportske.net

Tripl-dabl Luke Dončića u pobedi Dalasa.

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su Jutu Džez sa 142:121 u prethodnoj noći i tako ostvarili novu pobedu na putu ka odbrani NBA titule.

Još jednom je blista srpski centar Nikola Jokić koji je sa dve uzastopne asistencije preko čitavog terena pokazao da ima potencijal i za mesto kvoterbeka u NFL-u, a njegovih 26 poena, šest skokova i osam asistencija pomogle su šampionu da ubedljivo slavi.

Bolji učinak od Jokića imao je plejmejker Džamal Marej koji je ubacio 37 poena uz sedam asistencija, dok je najefikasniji u redovima Jute bio Kejonte Džordž sa 29 poena.

Sjajan je sinoć bio i Luka Dončić koji je tripl-dabl učinkom od 29 poena i po 10 skokova i asistencija predvodio svoj Dalas do trijumfa nad Detroitom na gostovanju rezultatom 142:124. Pistonsima nije pomoglo ni 33 poena Kejda Kaningema.

Boston je kao gost bio bolji od Finiksa sa 117:107, uprkos čak 45 postignutih poena Kevina Durenta za Sanse, "poništili" su ga Džejson Tejtum sa 29 i Džejlen Braun koji je ubacio dva manje.

Šarlot je sa 110:99 savladao Bruklin uz veoma dobru partiju srpskog plejmejkera Vasilija Micića koji je imao dabl-dabl učinak od 12 poena i 10 skokova, dok je njegov saigrač i sunarodnik Aleksej Pokuševski meč završio sa sedam postignutih poena.

Toronto srpskog trenera Darka Rajakovića nije imao sreće, jer je posle produžetka izgubio kao gost od Portlanda sa 128:118.

Za kraj, Golden Stejt je na svom terenu poražen od San Antonija sa 126:113.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke