Jokić inspirisao Megu u Dubaiju, pobedili i Ljubljančani!

Autor: Darko Mitrović
subota 05.10.2024.
19:12
Izvor: Sportske.net

Zanimljivo veče u AdmiralBet ABA ligi.

AdmiralBet ABA liga/Dragana Stjepanovic
AdmiralBet ABA liga/Dragana Stjepanovic

Povezane vesti

Posle pobeda nad Zvezdom i Cedevita Olimpijom, Dubai je večeras u trećem kolu AdmiralBet ABA lige dočekao ekipu Mege, a utakmici je prisustvovao i Nikola Jokić, zajedno sa saigračem iz Denvera i još jednim bivšim igračem Mege Vlatkom Čančarom. 

U sjajnoj atmosferi ''Kola Kola arene'', vodila se ravnopravna borba, a Mega je u dramatičnom finišu trijumfovala rezultatom 83:80. Čovek odluke bio je Kosta Kondić koji je sa linije penala presudio domaćinu.

Mega je posle preokreta u sam finiš meča ušla sa tri poena prednosti, a na 18 sekundi do kraja Danilo Anđušić pogađa uz faul za izjednačenje na 80:80!

Usledio je tajm-aut gostiju, a onda, na 0.5 sekundi do kraja Kondić je fauliran i sa linije penala je doneo veliku pobedu Megi, za maksimalnih 3-0 posle prva tri kola!

Kondić je uz Filipa Jovića bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi. Njih dvojica su postigli po 16 poena, a domaće je predvodio Tejlor sa 14, uz 13 poena Prepeliča.

AdmiralBet ABA liga/Dragana Stjepanovic

Za to vreme u barskoj ''Topolici'' je Cedevita Olimpija kao gost opravdala ulogu favorita, ali je ekipa Mornara, bez obzira na treći poraz u tri odigrana kola potvrdila da je u usponu forme.

Ljubljančani su slavili rezultatom 92:82, a ključna je bila treća četvrtina u kojoj su gosti stekli desetak poena razlike i to su uz određene oscilacije uspeli da zadrže do kraja meča.

Ogbeide sa 17 i Jaka Blažič sa 16 poena su bili najefikasniji u pobedničkoj ekipi, a Barane je predvodio Dženkins sa 25 poena.

Ovo je tek prva pobeda Cedevita Olimpije od početka sezone u AdmiralBet ABA ligi, a Mornar je posle teškog rasporeda u prvom kolu na dnu tabele sa skorom 0-3.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke