Jokić isključen, odlazi u Srbiju!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 14.06.2021.
07:40
Izvor: Sportske.net

Metla u Koloradu, MVP završio sezonu isključenjem!

AP Photo/David Zalubowski
AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Lako i ekspresno, Sansi su u svom prvom zapadnom finalu od 2010. 

Noćas su počistili Nagetse, dobili i četvrtu utakmicu serije i ekstra dane pauze, dok čekaju rasplet serije između Jute i Klipersa gde Džez vodi sa 2:1. Upravo je Juta bila jedini tim sa boljim skorom u regularnom delu Zapada od Feniksa pa plasman u finale tima iz Arizone i nije toliko veliko iznenađenje. 

Način na koji su stigli u završnicu jeste.

Nožas je Kris Pol držao čas košarke u Koloradu, završio je sa 37 poena, najviše u plej ofu od svog rekorda iz 2018. godine, kada je ubacio 41. Veteran je bez sumnje najbolji igrač serije, u ova četiri meča davao je oko 24 poena, imao više od 10 asistencija i 5 skokova sve to lečeći rame. Devin Buker je brojao do 34, uz 11 skokova i 4 asistencija, a Feniks je kontrolisao stvari tokom čitavog meča.

Nagetsi su se spuštali na par poena nekoliko puta u toku meča, ali je preokret bio nemoguć, ostali su bez Jokića u trećoj četvrtini. MVP je udario Kamerona Pejna u želji da dođe do lopte, ili su tako videle sudije, pošto snimak govori drugačije. Posle je zakuvao Buker, razbesneo našeg igrača, ali Jokić je morao u svlačionicu. Završio je sa 22 poena, 11 skokova, 4 asistencije. Tim se držao i bez njega, ali na kraju su u poslednjih par minuta Sansi lagano priveli meč kraju.

Jokić je izjavio da je želeo da promeni ritam meča, ali da prekršaj nije bio za isključenje. 

Denver završava sezonu, ostaje mnogo pitanja otvoreno, naročito nakon što je Marej povredom završio mnogo pre plej-ofa. Ali, čini se da ni to ne bi pomoglo, mada sigurno ne bi bili poniženi na ovaj način u polufinalu. Tim ima najboljeg igrača na svetu, ali ostatak je čist prosek.

Inače, ovo je prvi put da je metlu osetio MVP još od 1989. Ali, nije da je Jokić u lošem društvu, Medžika Džonsona i Lejkerse je sa 4:0 u finalu isprašio Detroit. 

U matine terminu pobeda Baksa, Milvoki je dobio drugi meč u Viskonsinu i poravnao na 2:2, serija se vraća u Bruklin.

Milvoki - Bruklin 107:96 (2:2)
Denver - Feniks 118:125 (0:4)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke