Jokić je mašina, Bogdan se vratio odličnom partijom!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 27.01.2022.
07:51
Izvor: Sportske.net

Srbi sjajni u noćašnjim mečevima!

AP Photo/John Bazemore
AP Photo/John Bazemore

Povezane vesti

Derbi je isostao, Juta je bila bez Donovana Mičela i Goberta, dobro su se borili, uveli meč u neizvesnu završnicu, ali je Feniks ipak na kraju stigao do pobede. Devin Buker je ubacio 43 poena, imao i 12 skokova, najviše u karijeri. Kris Pol je preuzeo od najboljeg strelca u poslednjem periodu, kada je dao 15 od 21 koša. Džez je bio na -4, onda je Vajtsajd napravio faul i dobio i tehnički pride. U tom napadu je Buker postigao četiri poena i to je bio kraj nade za domaće.

Luka Dončić je rasturio Portland, šestim tripl-dablom u sezoni. Slovena je ubacio 15 poena, imao 10 skokova i 15 asistencija, za njega to je 42. tripl-dabl, vodi na večnoj listi Mavsa, a još dva i preskočiće Fata Livera i ući u top 10 svih vremena u ovoj kategoriji. Ponovo bez minuta za Bobana Marjanovića.

Dža Morant je izjednačio rekord sezone sa 41 poenom, Memfis je tukao San Antonio kome nije vredeo 14. tripl-dabl u karijeri Dežontea Mareja. On je održao domaćina u meču, ali je u poslednjih pet minuta kvalitetniji tim iz Tenesija odneo trijumf. Marej je inače napravio 10 tripl-dablova u sezoni, kasni jedan za Jokićem koji je vodeći u toj kategoriji.

Bogdanović se vratio odličnom partijom. Srbin je posle povrede kolena bio na parketu protiv Sakramenta, ubacio 18 poena i bio jedan od najzaslužnijih za trijumf Houksa.  Kingsi po običaju, dovoljna je jedna loša četvrtina da pokvari sve. To je bila druga kada su im rezervisti domaćih ubacili 46 poena i napravili ogromnu prednost. Na poluvremenu je bilo +17, kao i na kraju meča.

Hornetsi su srušili rekord franšize, ubacili su 158 poena Pejsersima, dali 24 trojke, Keli Obre Džunior je sam ubacio 10, partija karijere, završio je sa 39 poena. Ovo je bila slatka osveta za tim iz Severne Karoline jer su prošle godine ispali od Indijane u plej-inu. Ove sezone su ih počistili sa četiri pobede. Najbolji u oslabljenim Pejserima, bivši igrač Mege i Budućnosti, Gruzijac Bitadze sa 17 poena.

Jokić je imao neočekivanu pomoć u Njujorku, tačnije Bruklinu, Ostin Rivers je ubacio 22 od 25 poena u nastavku i pomogao najboljem na svetu. Ovo je bio novi šou MVP-ija, Srbin je uz 26 poena, imao 10 skokova i 8 asistencija. Netsi oslabljeni bez tri svoje zvezde, Harden je odmarao, antivakser Kajri ne može da igra na domaćem terenu, a Durant je povredio koleno, pa je posao Nagetsima bio olakšan. Oni su dobili tri meča u nizu i 8 od poslednjih 13. Ovo je druga pobeda na turneji koja će trajati šest mečeva, sledeća stanica je sutra uveče u Nju Orleansu.

DeRozan nije imao milosti prema bivšem timu, ubacio je Torontu 29 poena, LaVin dodao 23, Vučević uz 17 koševa imao i 15 skokova, prvi put od početka januara Čikago je dobio dve utakmice u nizu. Majami je slavio u Njujorku, sedam trojki za Dankana Robinsona, četiri igrača postigla su više od 20 poena za goste, pa problema nije bilo, Hit je vodio od početka do kraja, limitirali su najboljeg strelca Niksa, Rendla, na samo 11 koševa.

Kavsi igraju odlično, uzeli su meru šampionu, Kevin Lov doživljava drugu mladost, ubacio je 25 poena, Čedi Osman 22. Izrešetali su Bakse sa 19 trojki, preskočili ih na tabeli, sa 30 pobeda, tim iz Ohaja koji je tri godine bio na draft lutriji je iznenađenje sezone. Baksi su napravili 19 grešaka, sam Janis sedam, njegov tim je poklonio 31 poen, pa rezultat i nije mogao da bude drugačiji. Ovo je četvrti poraz za prvaka u nizu u gostima.

Klipersi su ponovo okrenuli meč, odneli pobedu iz Orlanda, jurili su prednost domaćih, nba kraju je klupa presudila, dali su 49 poena, rezerviste je predvodio Bledso sa 13. 

Rezultati:

Klivlend - Milvoki 115:99
Indijana - Šarlot 126:158
Orlando - LA Klipers 102:111
Atlanta - Sakramento 121:104
Majami - Njujork 110:96
Bruklin - Denver 118:124
Čikago - Toronto 111:105
San Antonio - Memfis 110:118
Portland - Dalas 112:132
Juta - Feniks 97:105

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke