Jokić je mašina, raspucani Bogdanović. odlično veče za Srbe!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 31.03.2022.
07:50
Izvor: Sportske.net

Naši u strašnoj formi!

Michael Conroy
Michael Conroy

Povezane vesti

Denver je nastavio strašnu seriju rezultata na strani, opravdali su ulogu favorita u Indijani i dobili Pejserse. Naravno, u glavnoj ulozi bio je Nikola Jokić sa 37 poena, 13 skokova, 9 asistencija, izgubio je sedam lopti, ali na kraju nije bilo ni bitno. Promašio je samo 4 šuta od 19 pokušaja, čovek-mašina.

Inače, Nagetsi su u prvom poluvremenu vodili sa 31 razlike, da bi u nastavku dozvolili da se domaćin vrati, čak i povede sa 102:100, ali na kraju je kvalitet gostiju došao do izražaja. 

"Napravili smo previše grešaka, ja čak sedam", rekao je Jokić, ukupno je Denver prodao 19 lopti, 11 više od rivala.

Ali ono što je važno je pobeda i sa turneje po Istoku Denver se vraća kući kao peti nosilac. Naime, ne samo da su pobegli Minesoti tri meča, već su posle trijumfa, preskočili i Jutu, pola koraka su ispred "Džezera".

Minesota će po svemu sudeći morati u plej-in. Nisu imali oružje kojim bi zaustavili fenomenalnog Siakama, pa je Toronto slavio kod kuće. Kamerunac je uz 12 poena poena i 10 skokova, imao 13 asistencija, najviše u karijeri. Kanađani pobeđuju u seriji i sada čvrsto drže šesto mesto Istoka. 

U srpskom derbiju radovao se Bogdanović, Atlanta je slavila u Oklahomi, Trej Jang je ostavio najbolje za svoj zavičaj, odrastao je u obližnjem Normanu i studirao na univerzitetu u Oklahomi. Brojao je do 41 za samo tri četvrtine, Bogdanović i Uerte su dali po 20 poena, Atlanta je učvrstila 10. mesto, poslednju poziciju koja vodi u razigravanje. Houksi su dobili tri meča u nizu u proseku postižu 130 poena. 

Bogdanović je ubacio četiri trojke, uz 20 poena, imaoo i tri asistencije, po dve ukradene i uhvaćene lopte, na drugoj strani Pokuševski 13 poena, 8 asistencija, 4 skoka. 

Oslabljeni Golden Stejt bez Karija je skupo prodao kožu protiv najboljeg tima lige Feniksa, Bjelica je igrao, 5 poena, 4 skoka, 3 asistencije. Kod lidera Buker i Bridžis po 22, Pol 15, imao je 8 dodavanja. 

Marjanović nije bio u timu Dalasa, Luka Dončić se poigravao sa Klivlendom, pa su Teksašani sve bliži  prednosti domaćeg terena u prvoj rundi doigravanja. I ne samo to, već su treći, tačnije izjednačili su se sa Golden Stejtom, oba tima imaju sko 48-29.

Drugo mesto pripašće Memfisu, Grizliji su noćas overili tu poziciju pobedom u Teksasu u tesnom meču protiv San Antonija. Uz to, ovaj tim je prvi put u istoriji osvojio divizijsku titulu, i to bez pomoći najboljeg igrača Moranta u finišu sezone. Vodili su od početka do kraja, završnica je bila dramatična jer su domaći prišli na poen, imali šansu ali je Dezmond Bejn odigrao dobru odbranu na Džonsonu, i sačuvao trijumf gostiju. Majami je preslišao Boston u gostima što je iznenađenje s obzirom na prethodne partije Seltiksa. Batler je ubacio 24 poena, sada Majami na vrhu ima dve pobede prednosti nad Filadelfijom i Seltiksima, jednu u odnosu na šampiona, tim Milvokija.

Rezultati:

Klivlend - Dalas 112:120
Indijana - Denver 118:125
Vašington - Orlando 127:110
Boston - Majami 98:106
Njujork - Šarlot 114:125
Toronto - Minesota 125:102
Hjuston - Sakramento 118:121
Oklahoma - Atlanta 118:136
San Antonio - Memfis 111:112
Golden Stejt - Feniks 103:107
Portland - Nju Orleans 107:117

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke