Jokić je MVP, ali nije svemoćan! Bolan poraz i briga za finiš!

Autor: Boris Jovanović
subota 02.04.2022.
07:59
Izvor: Sportske.net

Minesota slavila 136:100 u Koloradu i ostala u trci za šesto mesto!

Beta/AP Photo/Aaron Gash
Beta/AP Photo/Aaron Gash

Povezane vesti

Minesota ne odustaje. Preživeli su 38 poena, 19 skokova Nikole Jokića dobili u Koloradu, nije još gotovo, i dalje žele u plej-of bez baraža. Tauns je ubacio 32 poena, Rasel 24, Entoni Edvards pogodio tri trojke kada se lomilo.

Serija Denvera je zaustavljena, Minesota je imala previše slobodnih bacanja čak 36, uz to, Nagetsi su izgubili 18 lopti i poklonili čak 30 poena iz tih grešaka. Jokić koji je imao i osam asistencija je napravio četiri greške. On je na parketu bio čak 44 minuta što pokazuje koliko je Melounu bilo stalo da dobije meč.

Sada je situacija drugačija, Minesota ima bolji međusobni skor od Denvera, ali samo dve pobede više na šestom metu. Oni su pali poziciju ispod Jute ovim porazom, pola koraka iza Džezera, a četvrti Dalas je teško dostižan.

Do kraja je za Denver ostalo četiri meča, u nedelju gostuju Lejkersima, a onda završavaju regularni deo sezone sa tri utakmice u Koloradu. Što se Minesote tiče do kraja imaju relativno lak raspored i nadu, gostuju u Hjustonu, pa takođe tri puta igraju kod kuće, protiv Vašingtona, Sparsa i Bulsa. Do kraja im je za šesto neophodno da dobiju sve, a da Denver izgubi makar dve utakmice. Osim Lejkerska, Jokićev tim, do kraja kod kuće ima mečeve sa San Antoniom, Memfisom i opet Lejkersima, ali u Koloradu na zatvaranju regularne sezone. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke