Jokić kao iz topa o Pešiću: "Želim da ostane u reprezentaciji!"

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 03.10.2024.
10:45
Izvor: Sportske.net

Trofejni selektor dobio podršku od najboljeg srpskog košarkaša.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić uveliko se priprema za novu NBA sezonu, ali odjeci uspeha na Olimpijskim igrama i najnovije aktuelnosti u vezi sa reprezentacijom Srbije ne daju mira ni gorostasu iz Sombora.

As Denver Nagetsa nalazi se u Abu Dabiju na pripremama za novu sezonu, a jedna od tema koja je interesovala srpske medije ticala se angažmana odlazećeg selektora Svetislava Pešića sa klupe "Orlova".

Iskusni strateg doneo je Srbiji svetsku i olimpijsku medalju, ali mu je poslednjeg septembarskog dana ugovor istekao, međutim dolaskom Nebojše Čovića na čelo KSS stvari mi mogle da se promene.

Sa tim bi bio saglasan i Jokić, glavna Pešićeva uzdanica u pohodu ne letošnju olimpijsku bronzu.

"Ja sam sa trenerom uvek u dobrim odnosima i, normalno, želim da ostane. Mislim da je to na njemu, a ne na nama. Mi ćemo sigurno, ako je on selektor, da damo sve od sebe na terenu. Ako odluči da ne nastavi, mislim da ćemo svakako da ga podržimo, jer mislim da je za ovih par godina uradio veliku stvar za našu košarku", rekao je Jokić novinarima u Abu Dabiju.

Neizostavan deo priče ticao se sada već antologijske utakmice sa Sjedinjenim Američkim Državama gde je malo nedostajalo da Srbija pobedi "Drim tim". Jokić je istakao da mu je to najteži poraz u karijeri.

"Bila je dobra utakmica. Sigurno najveći poraz u mojoj karijeri do sada. Velika šansa, ali eto... Na kraju su nas pobedili. Neki ljudi će gledati to kao normalan poraz, nama koji smo igrali sigurno je bio najteži poraz u karijeri", zaključio je najbolji srpski košarkaš u ovom veku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke