Jokić nastavio sa fantastičnim partijama. konačno mu dovode saigrača za titulu?!

Autor: Boris Jovanović
sreda 26.01.2022.
07:31
Izvor: Sportske.net

Denver drugi put u tri dana savladao Pistonse, 110:105!

AP Photo/David Zalubowski
AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Kada je Nikola Jokić u prvoj četvrtini napravio svoju 3000. asistenciju u NBA karijeri, to je bio početak. Do kraja ih je bilo osam, MVP-iju je jedna nedostajala za novi tripl-dabl. Nije da ga je briga, ubacio je 28 poena i imao 21 skok u drugoj pobedi Denvera nad Detroitom u nekoliko dana. Kao i u Koloradu, Pistonsi nisu imali rešenje za Srbina koji je posle meča izjavio da ne gleda statistiku i da nije ni znao da mu je asistencija nedostajala za novi tripl dabl.

"Znao sam da imam dobre brojeve, ali važna je pobeda koja mnogo znači timu", rekao je Nikola posle meča u kome je Detroit pretio, nekoliko puta se približavao u finišu, ali su se Nagetsi održali. Džef Grin je dodao 20 poena, zahvalio Jokiću što je sa njim u timu...

Top pik Kejd Keningem je bio odličan u Pistonsima, 34 poena, po 8 skokova i asistencija. Inače, gosti su prodali 25 lopti, poklonili Pistonsima 38 poena i pobedili, iako su u poslednjoj četvrtini dali samo 13 poena. 

Jokić je izgubio tri lopte, njegova alternativa Kazins nije ni senka nekadašnjeg igrača, ima ugovor na deset dana, za 14 minuta je napravio čak šest grešaka.

Ono što navijače Nagetsa zanima je priča da bi Denver mogao da se uključi u trku za Hardena. Naime, "Brada" će slušati ponude na leto. Jedini način da stigne u Kolorado je da on ili Jokić smanje platu, ali priča se i da su obojica gladni trke za prsten. Ovo je samo ideja Denvera, mada se pominje i Filadelfija koja ima adut za razmenu, Bena Simonsa. Navodno je Harden nezadovoljan i saradnjom sa Irvingom, kao i svime što se dešava zbog odbijanja Kajrija da se vakciniše i nije baš uveren da će Bruklin imati šansu za titulu.

Sve u svemu, ovo je tek u fazi razmatranja, ali je jedno jasno, bez još jedne velike zvezde, Denver teško da može da bude konkurentan najboljim timovima na svetu. 

Ali makar razmišljaju u tom pravcu, jer jasno je da Jokić prvi čovek u istoriji NBA koji je u 500 mečeva imao 5000 skokova i 3000 asistencija ne može sam da se bori za titulu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke