Jokić ne haje za Lebronovu istoriju!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 03.03.2024.
08:07
Izvor: Sportske.net

Nema popusta ni za "Kralja"...

AP Photo/Mark J. Terrill)
AP Photo/Mark J. Terrill)

Povezane vesti

Denver je pokvario Lebronovo slavlje. "Kralj" je stigao do 40 000 poena u karijeri, novi podvig nakon što je Džabara smenio sa prvog mesta večne liste strelaca, ali na kraju pobeda ide u Kolorado. Nikola Jokić je spakovao 35 poena, imao 10 skokova, Marej dodao 24 poena i 11 asistencija. Meč je bio izjednačen do pred kraj, a onda u poslednja četiri minuta domaći nisu imali rešenje za Jokića i Mareja. Lebron koji je meč završio sa 26 poena (svi starteri Lejkersa ubacili su 17+ poena) je priznao da je Denver bolji. Nagetsi su dobili sva tri puta Lejkerse ove sezone. Šampion se vraća kući, u utorak u Denver stižu Sansi.

Kad smo kod Feniksa neprijatno ih je iznenadio Hjuston u Arizoni. Roketsi su na krilima 34 poena Džajlina Grina slavili u pustinji. Fred VanFlit odličan sa 24, domaćin je ostao u finišu bez Bukera koji je izvrnuo zglob. Bredli Bil koji se vratio nakon pet mečeva pauze je isključen u trećoj četvrtini, posle sukoba sa napred pomenutim Grinom. I Nurkić je zaradio povredu vrata, zaista teška noć za ekipu iz Arizone. 

Preokret u Memfisu, Portland je posle produžetka tukao Grizlije. Anferni Simons je 20 od 30 poena ubacio u drugom poluvremenu i dodatnih pet minuta, ovo je drugi put za dva dana da Blejzersi pobeđuju Memfis. 

U matine terminu Džimi Batler je vodio Majami do pobede protiv Jute. Deseti trijumf Hita u 13 mečeva, njihov lider je postigao 37 poena, najviše u sezoni. Uvek je tesno protiv Jute, mada je Majami sedam puta u nizu pobedio rivala iz "slane" države kod kuće. Ali, sve te pobede su bile unutar nekoliko koševa. Jović u petorci, osam poena, četiri asistencije, tri skoka.

Bruklin je sinoć uz 38 poena Bridžisa dobio Atlantu. Naš Bogdanović 13 poena uz loš procenat šuta, uhvatio je i šest lopti, ali i izgubio četiri...

Rezultati:

Memfis - Portland 100:107 pr.
LA Lejkers - Denver 114:124
Feniks - Hjuston 109:118
Bruklin - Atlanta 114:102
Majami - Juta 126:120

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke