Jokić obrijao "Bradu", Grin davio rivala, igrao i naš Vasa, i to dobro!

Autor: Boris Jovanović
sreda 15.11.2023.
07:23
Izvor: Sportske.net

Strašno NBA veče, Harden na Jokića? Bez nade...

AP Photo/Jed Jacobsohn
AP Photo/Jed Jacobsohn

Povezane vesti

Klipersi su izgubili pet mečeva u nizu, Harden i dalje nema pobedu u novom klubu. Teško je reći koliko je bilo nade noćas protiv šampiona, ali ekipa iz Los Anđelesa je ostala praznih šaka u Koloradu. Samo osam igrača su dobili šansu Pol Džordž je ubacio 35 poena, ali protiv Jokića se ne može. Lider Nagetsa je kao mašina 32 poena, 16 skokova, 9 asistencija. Nikola je sa dva bacanja na kraju dotukao rivala, inače je svih 14 puta bio precizan sa linije penala.

Oklahoma je razbila San Antonio, a meč je najavljen kao sudar top rukija Vembanjame i Četa Holgrena. Francuz loš u napadu, ponovo je promašivao, završio sa osam poena, imao je 14 skokova i par blokada. Holgren je ubacio devet poena, dodao sedam uhvaćenih lopti i tri asistencije. Uzbuđenja su izostala, Sparsi su napravili 25 grešaka i lagano izgubili. Tander je predvodio Džildžes-Aleksander sa 28 koševa.

Konačno šansa za Micića, osam poena i četiri asistencije za dvadesetak minuta, Pokuševski znatno manje na parketu, manje od pet minuta, bez učinka. 

Indijana je zaustavila Filadelfiju i za sebe tipičnom meču ove sezone, na veliki broj koševa. Tajris Halibarton je ubacio 33 poena, imao 15 asistencija, pojačanje iz Niksa Obi Topin dodao 27 koševa, pa je prekinuta serija Siksersa od osam pobeda. Domaćina nisu pomogla ni 39 poena Embida, rival je dobro zatvorio reket, posebno ofanzivni skok.

Dežonte Marej je bio sjajan 32 koša u Detroitu, pa je uz pobedu eto Atlanta osvojila i grupu na Istoku za plej-in turnir. Nije bilo Janga koji je drugi put postao otac u ponedeljak, solidna partija i našeg Bogdanovića. Srbin je uz 17 koševa, imao po tri skoka i asistencije. Na drugoj strani lider mladog tima Pistonsa, Kejd Keningem se ispromašivao, završio sa 9 poena, istina imao je 12 asistencija.

Majami je lako slavio u Šarlotu, Džimi Batler nezaustavljiv, 32 poena, efikasniji su u poslednje vreme. Najbolja partija u sezoni Spensera Dinvidija je presudila Orlando, as Netsa je brojao do 29, imao je devet asistencija i pet skokova.

Brendon Ingram i ruki Džordan Houks su na ravne časti podelili po 25 poena, pa su Pelikansi lako savladali Mavse. Zajon je po običaju imao zakucavanje od koga zastaje dah, 19 poena za njega. Luka očajan, Slovena je odigrao verovatno najslabiju partiju sezone, 16 poena, ali je izgubio osam lopti, promašivao, pa Kajri sa 35 poena nije imao pravu podršku. Dalas je napravio 20 grešaka, poklonio Nju Orleansu 31 poen, jasno, nisu imali šansu. Juta je spustila Portland ispod 100 poena, Klarkson i Markanen su sa ukupno 51 poenom završili posao u napadu. 

Minesota je dobila sedam mečeva u nizu, opet su uzeli meru Voriorsima, ovoga puta nisu morali da brinu oko Stefa Karija koji je propustio utakmicu. Ovoga puta je Karl-Entoni Tauns predvodio čopor "Vukova", 33 poena, Entoni Edvards koji je razbio Golden Stejt pre par dana je dodao 20 koševa. Inače meč je obeležio ispad, prvo su se zakačili Klej Tompson i MekDanijels, pa je krenula frka, Drejmond Grin je davio Gobera, na kraju je isključen kao i vinovnici incidenta, pa su Voriorsi bili žestoko oslabljeni...

Lejkersi su na 2-0 u In-Season turniru, dobili su lagano Memfis, Entoni Dejvis je zaključao reket. Centar Lejkersa je imao šest blokada, uz 19 poena, 11 skokova i 5 asistencija. Vratio se Lebron sa 16 poena, D'Anđelo Rasel je brojao do 24.

Rezultati:

Šarlot - Majami 105:111
Detroit - Atlanta 120:126
Filadelfija - Indijana 126:132
Bruklin - Orlando 124:104
Oklahoma - San Antonio 123:87
Nju Orleans - Dalas 131:110
Juta - Portland 119:99
Denver - LA Klipers 111:108
Golden Stejt - Minesota 101:104
LA Lejkers - Memfis 134:107

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke