Jokić opet "kvoterbek", iznenađenje sezone!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 25.04.2021.
08:42
Izvor: Sportske.net

Laka pobeda Denvera i nova majstorija Jokića, u Juti neverica...

AP Photo/Jack Dempsey
AP Photo/Jack Dempsey

Povezane vesti

Dobra prilika za Denver da se rehabilituju za poraz od Voriorsa i svakako jedan od najboljih protivnika, očajni Hjuston. Majkl Porter Džunior je ubacio 39 poena, Jokić dodao 24, pa desetkovani Roketsi sa samo sedam igrača nisu predstavljali neku pretnju. Nagetsi su počistili goste ove sezone, dobivši sva tri meča protiv Teksašana. 

Jokić je imao i 12 asistencija, videli smo i "kvoterbek" pas ka Dozijeu preko  celog terena, promašio je samo dva šuta, dodao na sve osam skokova, blokadu i ukradenu loptu. Meloun je iskoristio slabosti protivnika, MVP kandidat je igrao manje od pola sata. 

U ponedeljak u Kolorado stiže Memfis. 

Možda i iznenađenje sezone napravila je Minesota. Top pik drafta, Entoni Edvards odlično napreduje, iako tim gubi u seriji. Ipak, ubacio je 23 poena, imao 9 skokova, pet ukradenih lopti i četiri asistencije u pobedi "Vukova" u Juti. Tauns je dodao 24, Rasel 23 poena, verovali ili ne, slabašna Minesota je dva puta tukla lidera ove sezone. Ukrali su čak 13 lopti, to je odlučilo u tek četvrtom poraza Džezera kod kućže. Nije im pomogao ni Bogdanović sa sedam trojki, ubacio je 30 poena. Juta je dobro otvorila utakmicu, ali su u tri četvrtine, od druge do kraja, dali svega 56 poena. 

Dvajt Pauel je bio tajno oružje Dalasa protiv šampiona. Lejkersi su često duplirali Dončića, on je završio sa 18 poena i 13 asistencija, pa nije ni čudo pto je Pauel ubacio 25 poena. Dao je 12 u poslednjoj četvrtini, Dalas se vratio iz
-17 i dobio Lejkerse u čijim redovima i dalje nema Lebrona. Dalas je šesti na Zapadu, pobeda više od Portlanda, to će biti mrtva trka, nikada nije bilo važnije šesto mesto, jer od 7. pozicije mora se u baraž za plej-of.

Marjanović nije igrao, baš kao ni Bjelica čiji je Majami slavio protiv Čikaga. Vučević nije bio uspešan u povratku na Floridu, iako je bio najbolji u Bulsima, 26 poena, 14 skokova, 6 asistencija. Kobi Vajt je brojao do 31, ali sa dva igrača nije bilo dovoljno jer je Majami imao četvoricu koju su postigli 20+ poena. Adebajo, Batler, Robinson sa sedam trojki i Kendrik Nan su u prvom poluvremenu rasturili rivala, Majami je vodio od početka do kraja, pa iako su izgubili drugo poluvreme ubedljivo, njihova pobeda nije došla u pitanje.

DeRozan je bio sjajan kada se odlučivalo, San Antonio je ubacio 32 poena u poslednjih osam minuta meča, od toga je njihov najbolji igrač dao 11, pa su Sparsi tukli Nju Orleans. U finišu, u poslednja dva minuta, DeRozan je ubacio četiri poena, odveo tim na +5, Pelikansi nisu imali odgovor. Napravili su 19 grešaka, promašili 15 bacanja, Zajon je ubacio 33 poena. 

Indijana je i dalje bez najboljih igrača u reketu, bekovi su preuzeli teret, Brogdon i LeVert ubacio zajedno 51 poen, pa su Pejsersi nekako dobili slabi Detroit. Milvoki je rasturio Filadelfiju u matine terminu, a Njujork je nastavio odličnu seriju, tukli su Toronto...

Rezultati:

Njujork - Toronto 120:103
Milvoki - Filadelfija 132:94
Indijana - Detroit 115:109
Nju Orleans - San Antonio 108:110
Majami - Čikago 106:101
Dalas - LA Lejkersi 108:93
Juta - Minesota 96:101
Denver - Hjuston 129:116

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke