Jokić SAM uništio Sanse, na tribinama ga je čekala najveća nagrada, "prsten"!

Autor: Boris Jovanović
utorak 02.05.2023.
07:30
Izvor: Sportske.net

Nikola duplirao vođstvo Denvera!

AP Photo/David Zalubowski
AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Denver nosi 2:0 u pustinju. Strašni Jokić je ubacio 39 poena, imao 16 skokova i vodio svoj tim do nove pobede u polufinalu Zapada. Dvostruki MVP je dominirao, danas će saznati da li je napravio het-trik i ponovio podvig Larija Birda iz sredine osamdesetih, ali poznavajući Jokića, to je manje bitno. On piše istoriju ekipe iz Kolorada, noćas je nosio tim na leđima. Marej je promašivao, samo 10 poena za najboljeg strelca prve utakmice, promašio je svih devet trojki. No, sa ovakvim Jokićem, Nagetsi pobeđuju. Gordon je dodao 16 poena, Koldvel-Poup 14 (uz perfektnih 4 od 4 za trojke). U poslednjoj četvrtini domaćin je izbrisao minus od tri poena i više se nisu osvrtali.

Devin Buker je ubacio 35 poena, Durant dodao 24, ali stali su u poslednjoj četvrtini. Sada sledi nešto duža pauza, sledeći meč je u petak, serija se seli u Arizonu.

Dirljivo je bilo videti porodicu Jokić na tribinama, ćerka je pokazivala na prst, a Nikola je odvratio na isti način. Iako to nije značenje, simbolika je tu, čeka li prsten Jokića na kraju sezone?

Brejk na startu derbija na Istoku. Filadelfija je šokirala i to bez Embida, Boston. Harden je podsetio na nekadašnjeg sebe, ovo je bio jedini način za Sikserse. "Brada" je spakova 45 poena, pogodio ključnu trojku preko Ala Horforda i rešio meč. Tajris Maksi odličan sa 26 poena, Tobi Harsi je ubacio 16. Gosti su pogodili 17 trojki. 

Na drugoj strani Tejtum 39, uz 11 skokova, Braun je dao 23, Brogdon 20 poena. Filadelfija je pogodila ključne šuteve. Inače Haren je vratio vreme,, ubacio je 45 poena svojevremeno za Hjuston u zapadnom finalu protiv Voriorsa, ali je to bila i jedina utakmica koju su Teksašani dobili u toj seriji.

Sve u svemu, veliko iznenađenje, videćemo hoće li Embid biti spreman za drugi meč, u noći između srede i četvrtka.

Rezultati:

Boston - Filadelfija 115:119 (0:1)
Denver - Feniks 97:87 (2:0)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke