Jokić sjajan, nije dovoljno! Bojan odigrao meč karijere!

Autor: Boris Jovanović
subota 08.05.2021.
08:13
Izvor: Sportske.net

Juta u derbiju slavila 127:120, Hrvat i Srbin u prvom planu!

AP Photo/Rick Bowmer
AP Photo/Rick Bowmer

Povezane vesti

Juta je našla rešenje za Denver.

Zove se Bojan Bogdanović.

Hrvat je noćas u derbiju odigrao utakmicu karijere, ubacio je 48 poena, Nagetsi mu nisu ništa moglo. Bogdanović je napadao koš iz svih pozicija, pogodio osam trojki, najviše u karijeri šutirao 16 od 23. Postigao je i poslednje koševe sa penala, 12 sekundi pre kraja, uz ovacije publike. 

Kod Denvera, Porter Džunior 31, Jokić 24 poena, 13 asistencija i 9 skokova. Juta je koševima sinoć odličnog Nijanga povela početkom poslednje četvrtine i prednost nisu ispuštali do kraja. 

Jokić im je odao priznanje, rekao je da igraju sjajnu odbranu, da su igrači Džezera uklopljeni u sistem, da igraju jedan za drugog i to ih čini najboljim timom Zapada.

Problem za goste iz Kolorada su bili izgubljene lopte, 17 na meču, od toga 7 u poslednjoj četvrtini. Zbog toga nisu uspeli da odgovore Juti kada se lomilo u poslednjih desetak minuta meča. Jokić je izgubio pet lopti. Inače, Srbin je promašio samo dva šuta čitave većeri, razigravao saigrače, ali nije bilo dovoljno. 

Vratimo se još malo Bogdanoviću, on je igrač Jute koji je postigao najviše koševa u regularnoj sezoni u jednoj utakmici, u ovom veku. Poslednji put ovakvu eksploziju u regularnom delu jednog igrača Džezera videli smo 1998. kada je "Poštar" Meloun isporučio 56 koševa Golden Stejt Voriorsima.

Denver čeka novi derbi sutra u grad stiže Bruklin, dok će Juta ostati na svom parketu, imaju mnogo lakši posao, rival je slabi Hjuston. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke