Jokić: "Slavlje u Srbiji me motiviše za novi prsten, sve van košarke me čini srećnim"

Autor: Filip Rodic
utorak 20.02.2024.
13:30
Izvor: Sportske.net

"Trofej je vrh planine, ne treba da padnemo sa njega".

Beta/AP Photo/Ashley Landis
Beta/AP Photo/Ashley Landis

Povezane vesti

Aktuelni prvak i MVP finala NBA lige Nikola Jokić je u intervjuu za lokalno "Altitjud TV" govorio o životnim lekcijama, porodičnom životu, iskoračivši iz okvira strogih priča o košarci.

"Džoker" je opet ol-star, dostigao je vrhunac, ali na pitanje da li može da se podigne na još viši nivo, ističe da samo gleda da da sve od sebe.

"Ne razmišljam o tome, jer onda možeš da se opteretiš. Samo je bitno da daš sve od sebe. Nekad je to dobro, nekad nije, ali bar si probao. Takvo mi je stanje uma", počeo je Jokić razgovor.

Nagetsi su prvaci NBA lige, a Jokiću je pobeđivanje stil života.

"Trofej je vrh planine, smao je bitno da ne padnjemo s njega na samom početku, već da pronađemo neki novi vrh. Novi prsten će nas dodatni podići kao ekipu. Pobeđivanje je stil života i tu nema mesta za poraze", kaže "Džoker".

I pored rada na fizičkoj spremi, Nikola održava i mentalnu spremu.

"Porodica, prijatelji i konji mi pomažu u tome, da ne razmišljam o košarci. Deca nas čine zauzetima i zabave nas, a nekad i mi njih", objasnio je Jokić, nastavivši sa konstatacijom da mu se ne ide iz Denvera.

"Cela priča ovde je jedinstvena, neverovatna. Ne bih menjao sredinu".

Snimci slavlja NBA titule u Somboru su ga naročito ganuli.

"Bio sam u tom trenutku više rasterećen nego uzbuđen. Ali, kad sam video ljude različitih uzrasta, decu koja navijaju za nas, tad mi je bilo jasno da smo uradili nešto ozbiljno i lepo. To te čak dodatno motiviše da ponoviš", kaže Jokić.

Naveo je i šta ga čini srećnim. 

"Porodica i ostale stvari nevezane za košarku. Recimo, smeh moje ćerke. Tako nešto ne možete da kupite. To je nešto čisto", rekao je Jokić, koji je tokom ol-stara napunio 29. godina. Upitan je šta bi novo voleo da učini u 29. godini.

"Bandži-džamping. Šalim se. Nemam velike snove, već volim male pobede", zaključio je Jokić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke