Jokić stigao u Staru Pazovu: "Mi ne volimo košarku, nego medalje, Srbija drugačija od Denvera"

Autor: Ivan Cvetković
sreda 03.08.2022.
13:00
Izvor: Sportske.net

MVP NBA lige se priključio pripremama košarkaške reprezentacije Srbije.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Srbije danas se okupila u Staroj Pazovi gde se priprema za nastavak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Ekipi se priključio i MVP NBA lige Nikola Jokić, prvi put posle Svetskog prvenstva 2019. godine kada su "orlovi" završili takmičenje na petom mestu.

U izjavi za novinare, delovao je prilično mirno i fokusirano.

"Osećam se super, kao i uvek kada vidim ove momke, neke sam tek sada upoznao. Tek smo počeli da treniramo, videćemo dokle ćemo dogurati. Prvi cilj je da se plasiramo na Svetsko prvenstvo.

Neće biti lako. Opet kažem, glavno je da se kvalifikujemo na SP, a posle toga ćemo da pričamo o Evrobasketu. Idemo tamo da osvojimo turnir, ali prvo idemo dan po dan, da trenirano i idemo polako. Moramo da se pazimo", rekao je Jokić.

On je potom istakao da je svestan očekivanja celokupne sportske javnosti koja očekuje medalju na predstojećem Evropskom prvenstvu.

"Mi ne volimo sport i košarku, mi volimo pobede i medalje, to je naš mentalitet. Želim da budemo ekipa i ostanemo zajedno", kazao je "Džoker" okupljenim novinarima i nije krio zadovoljstvo činjenicom da se posle tri godine vratio u nacionalni tim.

"Znači puno, pričao sam sa familijom, totalno je drugačiji osećaj kada igraš za reprezentaciju, drugačije sam se osećao kada sam dolazio ovde, nego kada idem u Denver", iskren je bio Jokić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke