Jokić strašan, Bogdanović neponovljiv, novi poraz Denvera!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 06.01.2022.
07:10
Izvor: Sportske.net

Denver poražen 115:109 od Jute, Hrvat zasenio i tripl-dabl MVP Jokića!

AP Photo/David Zalubowski
AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Bojan Bogdanović je bio nezaustavljiv. Retko sjajni šuter dabl-dabl, ali noćas je u Koloradu uz 36 poena imao 13 skokova. Pre ovog meča samo dva puta je imao dabl-dabl učinak, tačnije jednom do ove sezone. Šutirao je 12 od 20 iz igre,  i iako mu nisu išle trojke, njegovo ubitačno oružje uz 11 od 13 sa penala je bio ključ za pobedu "Džezera". Juta je tako deseti put u nizu pobedila Denver, nije bilo Gobera, kao ni Džoa Inglsa.

Jokiću nije bio dovoljan sedmi tripl-dabl u sezoni, rupa koju su iskopali Nagetsi bila je preduboka. Probali su da se vrate, stigli na -3 trojkom Montea Morisa, ali to je bilo to, nova serija Jute i pobeda je otišla u "slanu državu".

Jokićev učinak je strašan, 26 poena, 21 skok i 11 asistencija, ali kao i obično prava pomoć saigrača je izostala. Srbin je asistencijama nekoliko puta digao publiku na noge, ali sigurno da mu to nije dovoljno, kada izgubi. Denver je na 50% uspešnosti, 18-18. Aron Gordon, VIl Barton i Monte Moris koji se vratio iz kovid režima nisu igrali loše, međutim protiv vrhunskih timova to nije dovoljno, Juta je imala šest dvocifrenih igrača, plus Bogdanovića koji je odigrao partiju sezone.

Sledeći meč Nagetsi igraju u petak, rival je Sakramento u Koloradu. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke