Jokić suzama ne veruje, šampion nemilosrdan! Vasa sipao poene, pojavio se i Bobi Marjanović!

Autor: Boris Jovanović
sreda 20.03.2024.
07:40
Izvor: Sportske.net

Pobede favorita, Denver opet prvi...

Beta/AP Photo/Darron Cummings
Beta/AP Photo/Darron Cummings

Povezane vesti

Denver je iskoristio sve nevolje Minesote, slavili su na severu u režiji Nikole Jokića. Srbin je ubacio 35 poema, imao 16 skokova, dok je Porter Džunior polovinu od 26 poena dao u poslednjoj četvrtini. Nagetsi su izgubili +18, ali se na kraju sabrali i turneju od četiri meča završili na pravi način. Kod domaćina koji je sada treći, iza Nagetsa i Oklahome, po običaju najefikasniji Edvards, 30 poena, po osam asistencija i skokova, ali je ostao bez poena u poslednjem periodu. Sutra se Denver vraća kući, rival su opasni Niksi.

Irving je brojao do 28, Luka Dončić promašivao, ali je stigao do tripl-dabla, osmog u deset mečeva. Slovena je iamo 16 poena 18 poena uz loše procente, ali i 16 asistencija i 10 skokova. Ovo je tek šesti put u karijeri da Luka šutira slabije od 25%, ali piše se pobeda. San Antonio nije uspeo da iskoristi loše šutersko veče Dalasa, Vembanjama je uz 12 poena imao 11 skokova i šest blokada. Inače Dalas je na 40-29, i dalje kasne za Sakramentom, koji je šest, prvi iznad crte za direktan plasman u plej-of.

Bruklinu šou Zajona Vilijamsona, ubacio je 28 poena uz nekoliko zakucanjavanja od kojih zastaje dah. Pelikansi su odneli pobedu iz Njujorka. Sada je i aritmetički sigurno da će ovo biti druga sezona u nizu za Pelse sa pozitivnim skorom. Poslednji put se to desilo 2008. kada su se još zvali Hornetsi.

Orlando je jači od Šarlota i to ne malo, vodili su več na poluvremenu odgromnih 35 razlike. Medžik je dobio 12 od 15 poslednjih mečeva, gostima iz Karoline nisu pomogla ni dva rukija, Brendon Miler je ubacio 21, Micić 20 poena. Vasa je imao po asistenciju, skok i ukradenu loptu, ali nije bilo nade. Pokuševski tri poena u redovima Hornetsa.

Na kraju Hjuston je bio ubedljiv u prestonici. Džajlen Grin je ubacio 42 poena, ovo je šest trijumf u nizu za talentovane Roketse. Ogroman bi bio uspeh ako se dokopaju plej-ina, kasne 2.5 pobede za desetoplasiranim Voriorsima.

Novina je i igranje Bobija Marjanovića, poen iz igre, tri bacanja, bez promašaja, pet poena...

Rezultati:

Orlando - Šarlot 112:92
Vašington - Hjuston 114:137
Bruklin - Nju Orleans 91:104
San Antonio - Dalas 107:113
Minesota - Denver 112:115

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke