Jokić "zarđao", naziru se derbiji u plej-ofu, strah od Lebrona?

Autor: Boris Jovanović
sreda 05.04.2023.
08:48
Izvor: Sportske.net

Čeka nas spektakl u svakom slučaju...

AP Photo/Michael Wyke
AP Photo/Michael Wyke

Povezane vesti

Da je sve gotovo i da je Embid MVP utvrdio je njegov kouč Dok Rivers nakon što je Kamerunac noćas ubacio 52 poena Seltiksima. On je treći put ove sezone išao na 50+ a u svom stilu je posle meča izjavio da su trener, ali i saigrači koji ga podržavaju, verovatno u pravu kada je MVP trka u pitanju, ali da tim ima veće ciljeve. Postao je noćas jedini centar u istoriji, posle Vilta i Džabara koji je imao tri 50+ meča u sezoni. Boston je imao šansu, ali je Tejtum promašio sa Sirenom. Embid je imao i 13 skokova. Siksersi će ipak teško do trećeg mesta, Boston ima dve pobede više, a ono što je sada sigurno je da će Milvoki završiti kao top tim Istoka. 

Baksi su, uz tripl-dabl Janisa Adetokumba slavili u Vašingtonu. Potrebna im je još jedna pobeda u finišu da overe prvu poziciju, Grk je noćas ubacio prestoničkoj ekipi 26 poena, imao 11 skokova i 10 asistencija. Holidej je takođe bio blizu tripl-dabl, 26 poena, 10 asistencija, nedostajao mu je skok. Kavsi su cementirali četvrto mesto i prednost domaćeg terena u prvoj rundi, Donovan Mičel je sa 43 poena vodio Klivlend do trijumfa protiv Orlanda. Ovo je njegova četvrta utakmica u nizu sa 40+ poena u neverovatnoj je formi.

Biće najveća glavobolja za Nikse na otvaranju serije. Jer, Njujork je po svemu sudeći protivnik Klivlenda, oni će završiti kao peti, dok su komšije Netsi sinoć sebi zakomplikovali direktan ulazak u doigravanje.

Bruklin je poražen od Minesote kod kuće, presudio im je tandem Edvards-Tauns, Dinvidi je promašio dva puta produžetak u poslednjih 10 sekundi, prvi šut mu je blokirao Edvards. Sada je Netsima na vratu Majami koji je dobio u Detroitu i ima samo pobedu manje. Na sreću Bruklina, oni sami idu na sever u "Motaun", a Pistonsi čine sve ne bi li bili prvi na draft lutriji.

Na Zapadu je lider Denver izgubio od slabog Hjustona. Tako se se Roketsi oprostili od očajne sezone kod kuće pobedom, do kraja sve utakmice igraju na strani. Jokić je bio u timu, zarđao nakon tri meča pauze, izgubio je osam lopti, na kraju završio sa 14 poena i 10 skokova za 25 minuta igre. Kod domaćina Marjanović nije dobio šansu, Džajlen Grin je odigrao jednu od partija sezone, 32 poena.

Nagetsi imaju dve pobede prednosti nad Memfisom i pored poraza su blizu prvog mesta Zapada, noćas su dobili otpisani Portland posle preokreta koji je predvodio Dezmond Bejn u poslednjoj četvrtini. On je ubacio 30 poena, Morant dodao 23, uz devet asistencija pa je pobeda ostala u Tenesiju. Treći na Zapadu će biti Sakramento, vraćaju se u plej-of posle 17 godina, a noćas su pobedom protiv Pelikansa stigli do titule na Pacifiku. Foks je predvodio tim sa 23 poena, ruki Marej ubacio sedam trojki...Ovo je inače prva titula na Pacifiku za Kingse od 2003. godine. 

Do dragocene pobede stigao je šampion, Voriorsi su se popeli na peto mesto, Kari i Pul su ubacili kombinovano 64 poena Oklahomi i sada imaju pola pobede prednosti nad Klipersima i Lejkersima koji naredne noći igraju između sebe. Ko pobedi skočiće na petu poziciju, ali Golden Stejtu ne smeta da bude šesti. Ako dobiju oba meča na strani do kraja, idu direktno u plej of. Kod Tandera nije bilo Pokuševskog...

Slave i Lejkersi, savladali su Jutu i sada su na deobi šeste i sedme pozicije sa komšijama. Kako rekosmo, večeras je derbi Los Anđelesa, ko dobije skočiće na petu poziciju. Noćas je presudio Lebron, prvo je promašio u regularnom delu, ali je iskoristio drugu šansu u produžetku. Njegovim košem 27 sekundi pre kraja Lejkers su odneli pobedu iz Solt Lejk Sitija i sada im verovatno direktan plasman u doigravanje zavisi od sudara sa Klipsima. Ovo je i kraj nade za Jutu da može od plej-ina. 

Četvrti na Zapadu biće Sansi, noćas su potvrdili poziciju pobedom protiv slabog San Antonija. Buker je ubacio 27 poena, Kris Pol 22, Durant 18, vodili su od početka do kraja. Ako Lejkersi dobiju sve preostale mečeve do kraja sezone, biće peti i čeka nas strašan duel Duranta i Lebrona u prvoj rundi plej-ofa. U tom slučaju, Golden Stejt bi bio verovatno šesti i u prvom kolu išao na Sakramento...

Ako niste čitali, Atlanta je konsolidovala osmo mesto na Istoku pobedom u Čikagu, blistao je Bogdan Bogdanović.

Rezultati:

Šarlot - Toronto 100:120
Detroit - Majami 105:118
Orlando - Klivlend 113:117
Vašington - Milvoki 128:140
Bruklin - Minesota 102:107
Čikago - Atlanta 105:123
Hjuston - Denver 124:103
Memfis - Portland 119:109
Nju Orleans - Sakramento 103:121
Filadelfija - Boston 103:101
Juta - LA Lejkers 133:135 pr. 
Golden Stejt - Oklahoma 136:125
Feniks - San Antonio 115:94

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke