Jokić zbijao šale, a onda se uozbiljio: ''Marej je naš najbolji igrač''

Autor: Darko Mitrović
subota 27.05.2023.
23:54
Izvor: Sportske.net

Nedavno je takođe govorio nešto slično, i dalje ostaje pri tom stavu.

Beta/AP Photo/Mark J. Terrill
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Ekipa Denver Nagetsa je prvi finalista NBA lige, pošto je u finalu Zapada ''počistila'' Lejkerse sa 4:0 u pobedama.

Sada Nagetsi čekaju boljeg iz finala Istoka, u kom Majami vodi protiv Bostona sa 3:2, a noćas se igra šesti meč.

U iščekivanju tog raspleta, večeras je Nikola Joki održao pres konferenciju, na kojoj je ponovo istakao svog saigrača Džamala Mareja, koji takođe blista u ovom plej-ofu.

"On zaslužuje pažnju koju sada ima, jer ostvaruje prosek od oko 30 poena, što uopšte nije lako. Ali, nije samo prosek važan, već energija koju donosi. On je naš najbolji igrač od prvog kola plej-ofa, on se stvarno ističe, pa čak i kada ne ubacuje koševe, ta njegova energija je izvrsna.

To je najbolji osećaj koji izaziva u ekipi, jer iako znamo da on može da postiže koševe, a može i do 50 poena da dogura, znamo da čak i kada mu ne idu šutevi, on se i dalje bori i to je najbolja stvar vezana za njega", izjavio je Jokić.

Bilo je i šaljivih momenata tokom konferencije, na primer kada je novinar Arene sport zamolio PR-a da li može da postavi pitanje na srpskom, posle čega je on upitao Jokića ''da li je to okej''.

"Pitaš me da li može da priča na srpskom?", začudio se Jokić i izazvao smeh novinara.

"Ljubitelji košarke ustaju noću da prate tvoje utakmice i utakmice Denvera. Svakog dana ljudi ovde pitaju ko je bolji "mečap" za Nikolu, Horford i Vilijams iz Bostona, ili Adebajo iz Majamija?", bilo je pitanje.

"A koju kameru treba da gledam?", našalio se Jokić i nastavio:

"Što se tiče finala... Pa, nisam baš neko ko sad prati. Nisam gledao ni četvrtu, ni petu utakmicu (Majamija i Bostona). Kako da kažem, oni koji nam dođu, tako ćemo se spremati. Jedni i drugi imaju da ponude svašta.

Boston može da stavi igrače od 1 do 5 na mene, može i visoke i male na Džamala, dakle mogu da se baš poigraju sa rotacijama, dok je Majami dosta agresivniji, svaka utakmica s njima je na krv i nož, ima tu dosta guranja, dosta kontakta, pa mislim da i jedni i drugi mogu da iznenade", odgovorio je Jokić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke