Jokićevih pola sata dominacije, ima li posle ovoga još neko dilemu ko će biti MVP?

Autor: Boris Jovanović
nedelja 28.02.2021.
08:21
Izvor: Sportske.net

Sjajna partija Srbina u pobedi u Oklahomi, 126:96!

AP Photo/Sue Ogrocki
AP Photo/Sue Ogrocki

Povezane vesti

Denver je uzvratio nakon poraza kod kuće, slavili su u Oklahomi, a Džama Marej se iskupio za grešku u prošloj utamici. On je ubacio 26 poena, u prethodnih sedam utakmica je na oko 30 u proseku, a Denve je noćas šutirao 55%.

Jasno, ovakve utakmice se ne dobijaju bez Jokićevih majstorija, osmi tripl dabl u sezoni za Srbina 19 poena, 11 skokova i 13 asistencija. Tako su gosti iz Kolorada posle čak šest poraza na strani u sedam utakmica konačno zaigrali na nivou očekivanja i kontrolisali meč od početka do kraja.

Jokić koji je posle meča rekao da u NBA morate da naučite da zaboravite prošlost jee u trećoj četvrtini ubacio devet poena, odveo Nagetse na +30 što je Melounu dozvolilo da odmori startere.

Ovo je bila prva od četiri utakmice na turneji Nagetsa, pre Ol-Stara.

Inače pogodili su 15 trojki iz 31 pokušaja, poveli sa 13:0, pa 24:6 stvari su bile jasne. Sledeća stanica za Nagetse je Čikago u ponedeljak uveče.

Vratimo se Jokiću. Ovo je 49. tripl-dabl u karijeri, podebljao je svoju kandidaturu za MVP. Porede ga sa Bilom Voltonom koji je bio sjajan skakač i asistent, i izuzetan timski igrač. Volton je osvojio MVP titulu 1978.

Ovo bi mogla da bude Jokićeva godina, on bi tako postao prvi u ekipi iz Nagetsa sa MVP titulom. Zaboravili smo da kažemo da je Jokić odigrao samo pola sata, što ovaj tripl-dabl čini posebnim.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke