Jokićev komad istorije, nedodirljivih nema, pridružio se Lebronu i Vestbruku!

Autor: Boris Jovanović
petak 23.02.2024.
07:45
Izvor: Sportske.net

Čovek je neponovljiv!

AP Photo/David Zalubowski
AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Nikola Jokić nastavlja da pomera granice košarke. Lako je šampion izašao na kraj sa Vašingtonom, najbolji košarkaš sveta je upisao 16. tripl-dabl ove sezone, 121. u karijeri. On je postao treći igrač posle Lebrona i Rasela Vestbruka koji je postigao tripl-dabl protiv svakog NBA kluba. Završio je sa 21 poenom, 19 skokova i 15 asistencija. Marej je dodao 18 poena, kod Vizardsa oporavljeni Kuzma 31, uz 12 skokova. Ali nije mogao puno da učini protiv favorita, za prestonički tim ovo je deveti poraz u nizu.

Koliko je Jokić bio nadmoćan neka posvedoči činjenica da je tripl-dabl napravio u prvoj polovini treće četvrtine.

Već večeras je šampion na putu, u Oregonu protiv Portlanda. 

Luki je prijao odmor, Dončić je brojao do 41, imao je pomoć u Kajriju koji je ubacio 29 poena, pa je Dalas dobio četvrti put u nizu. U Teksasu su pali Sansi, pa su se Maveriksi sada izjednačili sa timom iz Arizone. Da se regularna sezona sada završila, preskočili bi Feniks, jer su dobili seriju u ovom šampionatu sa 2:1. Inače, Dončić je imao i 11 asistencija i devet skokova, na drugoj strani 35 koševa Bukera, gostima je nedostajao bolji Durant. KD 23 poena, ali nije bio baš šuterski raspoložen.

Kajl Lovri je debitovao za Sikserse, ali su oni bez Embida bili lak plen za Nikse. Gosti su lako slavili u gradu bratske ljubavi, Džajlen Branson je uz 21 poen imao 12 asistencija, čulo se "MVP" sa tribina, njegovi nekadašnji obožavaoci sa univerziteta Vilanova su u solidnom broju bili na tribinama. Kod Siksersa, Tajris Maksi 35 peoena, ali bez prave ofanzivne pomoći. 

Toronto je slavio u Kanadi protiv slabih Netsa, vodili su više od tridesetak poena, uništili Bruklin u kontri, dali im 46 poena iz tranzicije. Gari Trent Džunior 25 poena, Skoti Barns 18, uz 12 skokova.

Brača Vagner odlična u Ohaju, igrači sa klupe Orlanda su prokrčili put do pobede na gostovanju u Klivlendu. Domaćin oslabljen, bez Mičela, Vagneri su im ubacili 36 koševa, od toga stariji Moric 22. Kada se povredio startni bek Medžika, Džajlen Sags, Kol Entoni je sa klupe bio faktor "x", zbacio je 13 poena i imao šest asistencija za 18 minuta.

Džilžes-Alekandser je plesao protiv Klipsa, Oklahoma je rasturila goste sa Pacifika, 31 poen za Šaja, Dort je dodao 19, Tander je pogodio 17 trojki, imali su čak 12 blokada, odličan šut, spasa Klipersima nije bilo, izgubili su ovu seriju sa Oklahomom. Domaći su sada na samo korak iza vodećeg tima Zapada, Minesote. 

Pelikansi su bez Ingrama, ali sa raspoloženim Zajonom tukli Hjuston. Vllijamson je uz 27 poena imao i 10 asistencija, MekKolum ubacio 28 poena, Valančijunas se razmahao pod obručima, 20 poena, 14 skokova. Sve je bilo gotovo desetak minuta pre kraja, gosti su ispraznili klupu, ali Bobi Marjanović ni noćas nije dobio šansu.

Igra mačke i miša u Čikagu, Boston se vratio na posao, sedma pobeda u nizu, Bulsi nedorasli. Iako se domaćin vratio do poluvremena posle lošeg starta, kada su Kelti podigli ritam sve je brzo rešeno u drugom poluvremenu. Ispalili su rafal od 23 trojke, Vajt i Tejtum su pogodioli po pet. Na drugoj strani najbolji Vučević, Crnogorac je ubacio 22 poena i imao 14 skokova. 

Šarlot je iznenadio Jutu, serija 14:0 u finišu je presudila Džezerima, gosti iz Karoline su ubacili 20 trojki. Majls Bridžis je postigao 26 poena, Micić se propisno ispromašivao, samo četiri poena, ali i osam asistencija. Značajna pobeda, ne zbog konačnog plasmana Hornetsa koji su užasni, već je istorijski imaju loš skor protiv Jute.

Šuterska klinika Stefa Karija, šest trojki, ukupno 32 poena, pa Lejkersi bez Lebrona nisu imali šansu. Voriorsi su nastavili tamo gde su stali pre pauze, dobili su sedam od poslednjih osam mečeva. 

Domantas Sabonis je završio sa tripl-dablom protiv Sparsa, 22 poena po 11 skokova i asistencija. Četiri Kingsa su bili na 20+ poena, na drugoj strani Devin Vasel 32, i šest asistencija, Sparsi su se držali, ali su ostali kratkih ruku. Vembanjamu nije služio šut, ali je završio sa 19 poena, 13 skokova, po pet blokada i ukradenih lopti.

Očekivano u Indijani, Tajris Halibarton je uz 25 poena imao 13 asistencija, najgori tim lige Pistonsi su lako pali protiv Pejsersa. 

Rezultati:

Klivlend - Orlando 109:116
Indijana - Detroit 129:115
Filadelfija - Njujork 96:110
Toronto - Bruklin 121:93
Dalas - Feniks 123:113
Čikago - Boston 112:129
Nju Orleans -Hjuston 127:109
Denver - Vašington 130:110
Juta - Šarlot 107:115
Golden Stejt - LA Lejkers 128:110
Sakramento - SAN Antonio 127:122
Oklahoma - LA Klipers 129:17

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke