Jokićev saigrač u familijarnom problemu sa velikim porokom

Autor: Filip Rodic
četvrtak 28.03.2024.
15:15
Izvor: Sportske.net

Istraga još u toku.

AP Photo/Rick Bowmer
AP Photo/Rick Bowmer

Povezane vesti

Glavni skandal u NBA ligi ovih dana je istraga o potencijalnom učešću košarkaša Toronto Reptorsa  Džonteja Portera u klađenju na sopstveni učinak. 

I-Es-Pi-En (ESPN) preneo je da se istražuje Porterov učinak u utakmicama 26. januara i 20. marta. U oba meča on je igrao kratko, pre nego što se povukao navodeći povredu ili bolest.

U prvoj utakmici protiv Los Anđeles Klipersa igrao je četiri minuta i 24 sekunde, a zatim je protiv Sakramenta igrao dva minuta i 43 sekunde.  ESPN preneo je da Porter u obe utakmice nije bio blizu da ostvari očekivani učinak u poenima, nakon što nije postigao nijedan. 

Džontejov stariji brat, igrač Denvera Majkl Porter Džunior rekao je da ne zna više detalja od onih koje sazna u medijima, ali je jamčio za svog brata.

"Poznajem svog brata ceo život. Znam kakav je on tip i znam da je uzbuđen što će igra košarku i sumnjam da bi učinio bilo šta da to dovede u opasnost", rekao je saigrač Nikole Jokića.

Majkl je rekao da on i drugi redovno čuju kako njihov učinak na terenu utiče na kladionice.

"Da, posebno poslednjih nekoliko godina čujete ljude u publici kako govore šta treba da postignete večeras ili šta ne žele da postignete. Svake večeri nekoga razočarate. Razočarate ljude ako postignete previše jer su se možda kladili na manje, a razočarate ljude ako niste postigli dovoljno poena", kaže Porter.

"Dakle, to je sada deo igre. Mislim da je to očigledno opasna navika. To je opasan porok za ljude. Znate, ljubav prema novcu je koren svakog zla. Dakle, mislim da iako je to stvar, mi kao igrači jednostavno moramo to da prihvatimo. Plaćeni smo mnogo novca da igramo ovu igru i znam da ovi ljudi, ovi navijači, takođe žele da zarade nešto novca. To je definitivno nešto što je na neki način zavladalo svetom sporta - ne znam da li je to dobra ili loša stvar", zaključio je Porter.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke