Jokićeva MVP rutina, "Srbin" iz Memfisa imao veče karijere!

Autor: Boris Jovanović
petak 14.01.2022.
08:03
Izvor: Sportske.net

Momak rođen u Čikagu zaradio aplauze...

AP Photo/Brandon Dill
AP Photo/Brandon Dill

Povezane vesti

Denver ovoga puta nije dozvolio preokret. Vodili su sa 26 razlike u trećoj četvrtini i održali prednost bez problema. Do vrha su napunili koš oslabjenog Portlanda, ubacili su 140 poena, a u takvom slučaju nema potrebe da MVP Jokić forsira. Srbin je ubacio 20 poena, uz samo dva promašaja, imao 8 skokova, 7 asistencija i 2 blokade. Lagano je odradio posao, Vil Barton najefikasniji sa 21 poenom, Kampaco je dao 18, uz 12 asistencija. Portland bez Lilarda, MekKoluma, Pauela, Zelera, Nensa Džuniora zaista nije ličio na NBA ekipu. Ovakvu pobedu priželjkivao je i Majk Meloun kako bi tim odmoran sutra sačekao gostovanje Lejkersa u Koloradu. 

Šampion je lako savladao Voriorse u derbiju. Adetokumbo je za goste bio enigma, treći tripl-dabl sezone, 30 poena, 12 asistencija i 11 skokova. Midlton je dodao 23 poena, Portis 20, Baksima se iz izolacije vratio trener Budenholcer. Sve je bilo rešeno mnogo pre kraja, Milvoki je vodio 77:38 na poluvremenu, posle toga nije bilo povratka, najviše što su se spustili bilo je "ledenih" -18. Kari je ubacio svega 12 poena, Bjelica očajan, sedam promašaja, nije se upisao, imao je tri asistencije. Očajni procenti šuta za drugoplasirani tim lige, već večeras novo iskušenje, opasni Čikago. 

Memfis deli lekcije, Dezmond Bejn je ubacio 21 poen, Dža Morant uz 16 koševa, imao 9 asistencija i 8 skokova, "Grizliji" su bili prejaki za Minesotu i stigli do 11. pobede u nizu. Iako su se "Vukovi" držali do same završnice, usledila je serija poena domaćih, nekoliko grešaka je skupo koštalo Minesotu. Odlična rola Džona Končara, ovaj momak iz Čikaga koji nije bio na draftu, inače mu je deda iz Srbije je meč završio sa 15 poena i 17 skokova. 

Netsi su u derbiju razbili Čikago, ali su delovali umorno protiv Oklahome. Džildžes-Aleksander ih je uništio noćas u Bruklinu, 33 poena, 10 skokova, 9 asistencija, Lu Dort je dodao 27 poena, nije bilo Duranta z redovima domaćina, ovo je prva pobeda za Tander u 2022. godini. Dali su 20 trojki i imali 32 timske asistencije, najviše u sezoni. Pokuševski je i dalje na kaljenu u razvojnoj ligi...

Pelikansi su iskoristili odsustvo najbolji igrača Klipersa, lako su dobili uz 24 poena Ingrama, 23 timske asistencije, Valančijunas je uz 18 poena, imao 16 skokova, u prvom poluvremenu Klipsi su šutirali samo 26% iz takve rupe nema povratka...

Rezultati:

Milvoki - Golden Stejt 118:99
Memfis - Minesota 116:108
Nju Orleans - LA Klipers 113:89
Bruklin - Oklahoma 109:130
Denver - Portland 140:108

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke