Jokićevo majstorstvo opet obišlo Ameriku, odvezala se "Zver", Turčin zapanjio i samog sebe!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 03.11.2019.
08:49
Izvor: Sportske.net

Nikola Jokić i Marej pogurali Denver protiv Vučevićevog Orlanda. Janis izbrisao bolna sećanja na prošlu sezonu, junak je bivši košarkaš Efesa...

AP Photo/Jack Dempsey
AP Photo/Jack Dempsey

Povezane vesti

Denver je prekinuo mini seriju poraza, slavili su na Floridi, Nikola Jokić je vodio Nagetse sa 20 poena, 7 skokova i 4 asistencije. Marej je dodao 22 poena, njih dvojica su pogodili najvažnije šuteve, Jokićev iz ugla je otvorio vrata pobede, posle je Marej završio posao.

Nikola Jokić je 16 od 20 poena postigao u nastavku, kako kaže igrao je agresivnije u želji da skine pritisak sa saigrača.

Nikola Vučević je završio sa 24 poena, pogodio prvih pet šuteva, odveo Orlando na +12, ali kada on stane nema rešenja. Pogodio je trojku za izjednačenje, ali su Marej i Jokić dali narednih devet poena i završili posao.

Majk Meloun, kouč Nagetsa kaže da Jokić mora više da šutira, uzeo je 14 šuteva sinoć, toliko je lopti potrošio u prethodna dva meča.

Ni 33 poena Lilarda nisu bila dovoljna, Filadelfija je isčupala pobedu sa tradicionalno teškog gostovanja u Oregonu. Al Horford je ubacio 25 poena, imao 7 asistencija i 5 skokova, odigrao je najbolji meč od dolaska iz Bostona.

Embida nije bilo u timu, a meč je rešio Furkan Korkmaz. Talentovani Turčin, nekada igrač Efesa i Banvita je iznenadio i sebe trojkom za pobedu, ovo je najbolji start Siksersa još od kada je Ajverson vodio tim do startnih 10-0 na početku veka kada je tim igrao veliko finale. Portlandu nije bilo dovoljno ni +21 iz treće četvrtine, Filadelfija je ostala sa pet pobeda jedini neporaženi tim lige.

Voriorsi tvrde da nisu počeli da tankuju, ali poraz od Šarlota govori da će ovo biti sezona sutra. Bejkon i Tejtum su postigli 25, odnosno 20 poena u trijumfu Hornetsa u San Francisku. Petorka Voriorsa bila je rezervna, nema ni Drajmonda Grina, i on ima problem sa ligamentima, nije bilo ni Rasela, Kari će odsustvovati tri meseca, Tompson verovatno neće ni igrati ovu sezonu. Skor je 1-5 u ovakvoj konkurenciji, Voriorsi će teško i kada budu relativno kompletni teško do plej-ofa.

Adetokumbo je bio previše dobar za šampiona, Grk je ima jedno od "svojih" večeri, 36 poena, 15 sokova, 8 asistencija i 4 blokade. Baksi su prvi put igrali sa Torontom još od bolne eliminacije u Istočnom finalu, kada su poveli 2:0 u seriji i izgubili četiri utakmice u nizu. Lover je noćas ubacio 36 poena, pet trojki, ponovo su Baksi izgubili više od 25 poena prednosti, to već postaje navika, ali za razliku od Bostona i Majamija sada su sačuvali pobedu.

Minesota igra odlično, pregazili su Vašington iako smo na terenu videli starog Ajsiju Tomasa. Ubacio je 16 poena, imao 7 asistencija, ali nije uspeo da učini ništa protiv Timbervulvsa koji imaju start 4-1. Džeg Tig je ubacio 15 poena, imao 13 asistencija za "Vukove koji su bili bez Taunsa (zbog tuče sa Embidom je suspendovan). Vigins je ubacio 21 poen, ovo je najbolji start tima od 2012. godine. Bredli Bil je ubacio 30 poena za Vizardse.

I Feniks igra iznad očekivanja, na 4-2 su, Rubio je ubacio 11 piena, imao 6 asistencija, 5 skokova, 3 ukradene lopte, Devin Buker najefikasniji sa 21 poenom ta Sanse. Dobili su u Memfisu, Aron Bejns je brojao do 29, Šarić ubacio 9 poena, imao 7 skokova. Gudurić u redovima "Grizlija" nešto više od 12 minuta, par poena, ali imao je 8 skokova i 2 asistencije.

Andre Dramond je stavio tim na leđa, 25 poena, 20 skokova, 6 asistencija, 5 blokada, uradio je bukvalno sve, Pistonsi su tukli Netse kojima nije pomogao ni tripl-dabl Kajrija Irvinga (20 p. 11 sk. 10 as).

Detroit je smanjio broj grešaka, u proseku su ih imali 20 po meču, u ovoj utakmici 8, i to sve u prvom poluvremenu. Odličan je bio mladi Brus Braun, 22 poena, 7 asistencija, partija karijere za sofomora koji je prošle godine bio tek 42. pik drafta.

Rezultati:

Orlando - Denver 87:91
Detroit - Bruklin 113:109
Memfis - Feniks 105:114
Vašington - Minesota 109:131
Milvoki - Toronto 115:105
Golden Stejt - Šarlot 87:93
Portland - Filadelfija 128:129

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke