Jokiću stigle sjajne vesti, umalo tuča na klupi Majamija!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 24.03.2022.
07:40
Izvor: Sportske.net

Denver malo odahnuo, ludnica na Floridi!

Povezane vesti

Iako su već obezbedili prvo mesto, Sansi ne popuštaju. Isprašili su Minesotu na severu uz rekord karijere nekadašnjeg top pika drafta Ejtona, koji je ubacio 35 poena. Devin Buker je dodao 28, od toga 22 u drugom poluvremenu kada smo i videli preokret. Sada je Sansima potrebna jedna pobeda, ili poraz Memfisa kako bi i matematički zatvorili prvo mesto na kraju regularne sezone.

Minesota je sada pala 1.5 pobedu iza Denvera u borbi za šesto mesto, poslednje koje donosi plej of bez razigravanja. Tauns je završio sa 15 poena i 11 skokova, Edvards ubacio 19, ovo je prvi put od druge nedelje februara da su Timbervulvsi izgubili dva meča u nizu.

Još više im je odmakao Dalas koji ne samo da je učvrstio poziciju več se izjednačio sa Jutom na četvrtom mestu Zapada. Mavsi su bez Dončića lako savladali slabi Hjuston, Branson je ubacio 28 poena, Dinvidi 26. Ključ za četvrto mesto za Teksašane, što naravno znači prednost domaćeg terena u plej-ofu je za vikend kada će dočekati Jutu na svom terenu.

Kad smo ko Jute, nastavili su sa lošim igrama, doduše protiv razigranog Bostona teško da se nešto više i očekivalo, Seltiksi su ih isprašili sa 28 razlike, ponovo Tejtum odličan sa 26 poena, koliko je dao i Džajlen Braun, dok je Markus Smarta sa 13 asistencija postavio rekord karijere. Za Kelte ovo je peta pobeda u nizu, i dalje jure top 4 na Istoku. Imaju skor 46-28, a koliko su podigli nivo igre neka posvedoči podatak da su poslednjeg dana januara bili samo dve utakmice iznad 50%.

Frustracija u Majamiju gde je oslabljeni Golden Stejt slavio. Batler je pokušao da se obračuna sa Judonisom Haslemom, legendom Hita, čovekom koji je već 18 godina u timu i ima tri prstena. U očaju, kouč Spelstra je polomio tablu za crtanje akcija. Njegov tim nije pogodio ništa u nastavku, dozvolili su rivalu seriju 9:0, nisu našli rešenje za sjajnog Džordana Pula koji je završio sa 30 poena. Inače, ovo je prva pobeda Golden Stejta u Majamiju posle pet godina, a Hit više nije tako siguran u prvom mesto, Baksi i Seltiksi su na korak i po od lidera.

Filadelfija je uspela da dobije Lejkerse na Pacifiku, Embid je uz 30 poena imao 10 skokova, Harden dodao 24 poena, pa su Siksersi slavili, posao im je bio olakšan neigranjem Lebrona na drugoj strani. Očekivao se lakši trijumf, ali svaki se piše. Lejkersi bi mogli da dohvate baraž za plej-of, deveti su na tabeli, ali zanimljivo da će ovo biti sedma gubitnička sezona u poslednjih devet. Koliki je to neuspeh u prethodnoj deceniji neka posvedoči činjenica da su do ove serije imali ukupno sedam gubitničikih sezona od 1960. kada su se preselili iz Mineapolisa u Los Anđeles, do 2013. godine, dakle za više od pola veka. 

Niksi su iznenadili u Karolini, ubacili su 20 trojki, Baret je brojao do 30 poena, pa je serija Šarlota od pet pobeda prekinuta. Kod Hornetsa najbolji LaMelo Bol sa 32 poena, domaćin je propustio šansu da se izjednači sa Netsima na osmom mestu Istoka. 

San Antonio je lako izašao na kraj sa očajnim Portlandom, Marej je brojao do 28, odsedeo je poslednju četvrtinu, Keldon Džonson dodao 26 poena. Sparsi su se sa tri pobede u pet mečeva digli i sada imau nadu. Trenutno su 11. na tabeli, na meč i po zaostatka za Nju Orleansom, koji je na poslednjem mestu koje garantuje baraž. Inače, San Antonio je ubacio noćas 19 trojki, izjednačio rekord sezone, a to je samo jedna manje od rekorda franšize.

Atlanta je ostala bez daha posle prve četvrtine u Detroitu, igrali su sve gore kako je meč odmicao, na kraju su Pistonsi stigli do pobede od 21 razlike, najubedljivije u sezoni. Bogdanović je ubacio 13 poena, uz par skokova, asistencija i ukradenih lopti, tim je imao loš procenat šuta za tri poena, videlo se da nemaju energije. Ostaju na desetom mestu Istoka...

Ni Kajri Irving nije pomogao Netsima, poraženi su u Tenesiju, Memfis je bio bez Moranta, ali "Grizliji" su 15-2 u 17 mečeva sezone bez svoje prve zvezde. Dezmond Bejn je ubacio 23 poenam na drugoj strani Irving 43, Durant 35, ali odbrana gostiju iz Bruklina nije postojala, primili su 132 koša. Memfis ostaje drugi na Zapadu, dve pobede prednosti nad Golden Stejtom.

Oklahoma je tukla Orlando, Teo Maldon je 17 od 25 poena dao u poslednjoj četvrtini, pa su i bez Džildžes-Aleksandera domaći stigli do pobede. Pokuševski u petorci, slab šut, 6 poena, ali je imao 8 skokova, 4 asistencije i po 2 blokade i ukradene lopte. 

Uzbudljivo je bilo u Indijani, koš iz odbojke u poslednjoj selundi doneo je pobedu gostima iz Sakramenta. Damijen Džons je popravio šut Treja Lajlsa za tri poena i rastužio domaću publiku. Bivši igrači Sakramenta Badi Hild i Tajres Halibarton su igrali dobro, prvi je ubacio 25 poena, drugi uz 13 poena imao i čak 15 asistencija. Nekadašnji igrač Mege i Budućnosti, Gruzijac Goga Bitadze je dao 20 poena. Ali, na kraju slavili su gosti iz Kalifornije, u čijim redovima nije bilo doskorašnje zvezde Indijane, povređenog Domantasa Sabonisa.

Rezultati: 

Šarlot - Njujork 106:121
Detroit - Atlanta 122:101
Indijana - Sakramento 109:110
Boston - Juta 125:97
Memfis - Bruklin 132:120
Majami - Golden Stejt 104:118
Minesota - Feniks 116:125
Oklahoma - Orlando 118:102
Dalas - Hjuston 110:91
LA Lejkers - Filadelfija 121:126
Portland - San Antonio 96:133

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke