Još jedan Evroligaš će naredne sezone imati dva trenera!

Autor: Beta Beta
petak 14.08.2020.
15:53
Izvor: Beta

Legendarni Španac po svemu sudeći sprema svog naslednika.

EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Povezane vesti

Španski trener Aito Garsija Reneses i naredne sezone će sa klupe predvoditi Albu, pošto je danas produžio ugovor sa tim košarkaškim klubom.

Međutim, 73-godišnji Garsija Reneses neće sam obavljati tu funkciju jer je klub dosadašnjeg pomoćnika Israela Gonsalesa unapredio u drugog glavnog trenera.

Gonsales je potpisao dvogodišnji ugovor.

"Osećam se veoma ugodno u Albi, identifikujem se sa programom i sa ljudima u klubu. Radujem se što ću raditi sa igračima svakog dana kako bih izvukao maksimum iz njih", rekao je Garsija Reneses.

Podsetimo da se na sličan potez ovog leta odlučio i Asvel, koji će sa klupe predvoditi Ti Džej Parker i Frederik Fatu.

Košarkaši Albe bi pripreme za narednu sezonu trebalo da počnu sledeće nedelje, a treneri Aito i Gonsales će imati sledeći roster na raspolaganju:

Pejton Siva, Markus Erikson, Simone Fontekio, Luk Sikma, Ben Lamers, Maodo Lo, Jonas Matišek, Nils Gifaj, Tim Šnajder, Johanes Timan, Džejson Grejndžer, Luj Olinde i Krešimir Nikić.

Pod ugovorm sa novim prvakom Nemačke su i reprezentativac Srbije Stefan Peno i reprezentativac Izraela Tamir Blat, sin legendarog Dejvida Blata, ali su poslati na pozajmice, Peno u Fehtu, Blat u Hapoel Jerusalim.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke