Još jedan evropski stručnjak dobija posao u najjačoj ligi sveta?!

Autor: Nikola Miloradović
petak 04.05.2018.
18:50
Izvor: Sportske.net

Nakon Igora Kokoškova, još jedan trener sa "Starog kontinenta" bi mogao da preuzme ekipu iz NBA.

Beta/Frank Gunn/The Canadian Press via AP
Beta/Frank Gunn/The Canadian Press via AP

Povezane vesti

Srpski stručnjak Igor Kokoškov je postavljen za novog šefa struke Finiks Sansa, više o tome OVDE, a nakon njega bi još jedan Evropljanin mogao da dobije posao glavnog trenera u najjačoj ligi sveta.

Milvoki je pred kraj regularnog dela sezone otpustio Džejsona Kida, a ni njegov naslednik se nije dugo zadržao u klubu.

Baksi nisu uspeli da prođu prvu rundu plej-ofa, nakon sedam mečeva bolji su bili Boston Seltiksi, pa je uprava franšize iz Viskonsina već počela da priprema teren za narednu sezonu.

Džo Pranti, čovek koji je nasledio Kida na mestu glavnog trenera ekipe, nije zadovoljio, pa mu uprava kluba već traži zamenu.

Kako prenosi Adrijan Vojnarovski, Baksi će obaviti intervjue sa desetoricom kandidata, a za sada su poznata tri imena koja su u igri.

U pitanju su bivši trener Šarlota Stiv Kliford, nekadašnji trener Nju Orleansa Monti Vilijams, kao i pomoćnik Grega Popoviča u San Antonio Sparsima Etore Mesina.

Italijan se i ranije dovodio u vezu sa nekolicinom klubova, posla je ipak sve manje, kako su nove trenere izabrali Finiks Sansi i Njujork Niksi, ali trenera još uvek nemaju Šarlot, Atlanta i Orlando, dok će i Baksi izvesno uručiti otkaz Prantiju.



Mesina bi tako mogao da preuzme jednu od najboljih franšiza saIstoka, Bakse su mnogi videli kao favorita u duelu sa Seltiksima,ali Adetokumbo, Midlton, Bledso, Parker, Brogdon i ekipa nisuuspeli da prođu "Kelte", koji su iskoristili prednost domaćegterena.

Jasno je i da će roster Baksa doživeti promene, ekipu ćenajverovatnije napustiti Džabari Parker, maltene je mestoobezbeđeno jedino za Adetokumba, koji je apsolutni liderfranšize.

Naredne sezona mogla bi da bude vrlo bitna za Milvoki, ukoliko neuspeju da naprave pomak u plej-ofu, "Grik Frik" bi mogao da postanenezadovoljan, pa bi mogao da zatraži promenu sredine, što bi Baksemomentalno uvelo u proces rebildinga, te je jasno da je predbudućim trenerom ove franšize težak posao.

Etore Mesina

Mesina je profesionalnu karijeru počeo u Virtusu, potom jepredvodio reprezentaciju Italije, da bi se nakon toga vratio uVirtus, sa kojim osvaja dve titule u Evroligi. Nakon toga je radiou Trevizu, a onda i četiri godine u moskovskom CSKA, sa kojimosvaja još dva trofeja u EL. Radio je potom dve sezone u madridskomRealu, 2011. je počeo svoju NBA karijeru, kao konsultant u LALejkersima, vratio se nakon godinu dana u CSKA na dve sezone, a od2014. je asistent Gregu Popoviču u San Antoniju.

Predvodio je i reprezentaciju Italije po drugi put u periodu od2015. do 2017. godine.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Okocha
Friday, 04.05.2018
19:44

Ne znam da li trenerski Bog Zeljko Obradovic ima NBA ambicija, ali definitivno mnogo bolji trener od Mesine, tako da ako Mesina tamo uspe, Zeljko pici preko bare, da im i tamo pokazes kako se igra... U Evropi si svakako obrnuo igricu, nekoliko puta

avatar
mosala1983
Friday, 04.05.2018
23:25

Не маштај. Морај језик Жељко за почетак да научи. Браво Месина заслужујеш то. Браво и Кокошков, завист у Југославији (ту југословени живе) је чудо.

avatar
Roj Kin 16
Friday, 04.05.2018
19:38

Najbolji asistent u NBA, sigurno može dobar rezultat da napravi sa Milvokijem..

avatar
_Goran_
Friday, 04.05.2018
19:13

Valjda moze sa cak 10 da se sastane u prvoj rundi, nije rekao da ce se sa toliko i sastati.