Još jedna i NBA prsten stiže u Sombor!

Autor: Boris Jovanović
subota 10.06.2023.
07:08
Izvor: Sportske.net

Sitna povreda, problemi sa penalima i trijumf Nikole Jokića i Nagetsa!

Povezane vesti

Još samo pobeda.

Dupli brejk doveo je Denver na prag NBA titule, prve u istoriji franšize iz Kolorada.

Noćas su po drugi put slavili na Floridi, Aron Gordon je ubacio 27, Nikola Jokić dodao 23 poena. I klupa je dala doprinos, predvodio ih je Brus Braun sa 21 poenom, na kraju 108:95 i velikih 3:1 za Nagetse. Marej je uz 15 poena, imao 12 asistencija.

Činilo se da Majami može do preokreta kada su serijom 8:0 uspeli da smanjen prednost rivala na -5 na startu poslednje četvrtine. Jokić je dobio petu ličnu grešku, ali je Marej odgovorio trojkom, posle čega je i Džef Grin pogodio. Kada se Jokić vratio bilo je +10, na kraju su gosti bez problema stigli do pobede i velikih 3:1.

Istorija je protiv Majamija, samo jednom u 36 pokušaja tim koji je bio u ovoj situaciji je uspeo da dobije seriju. 

Inače, Jokić je uz 23 poena, imao 12 skokova i 4 asistencije. Šutirao je ispod 50%, kao i Marej, ali je ostatak tima povukao. Srbin je u jednom trenutku morao u svlačionicu zbog lakše povrede, kada je stao na nogu Maksa Štrusa. Na početku druge četvrtine je kratko otišao van parketa, ali se odmah i vratio.

Zanimljivo da je Judonis Haslem proslavio 43. rođendan, pisali smo, povlači se na kraju sezone. Ako u ponedeljak Majami ne vrati seriju na Floridu, legenda završava karijeru za par dana. Noćas je i naš ruki Nikola Jović slavio 20. rođendan, bio je beba od 58 dana kada je Haslem potpisao svoj prvi ugovor sa Majamijem.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke