Još jedna očajna partija Partizana, ima li ikakve nade za četvrtfinale?

Autor: Darko Mitrović
sreda 03.03.2021.
21:46
Izvor: Sportske.net

Sa ovakvom igrom, naravno da nema, ali ako se nešto promeni...

BETAPHOTO/TRENTO/DS
BETAPHOTO/TRENTO/DS

Povezane vesti

Koliko god da je Partizan ove sezone razočarao, postojala je nada da bi crno-beli večeras protiv Trenta mogli da se približe plasmanu u četvrtfinale Evrokupa i donekle ''spasu'' jednu od najneuspešnijhih sezona u ovom veku.

Ali, umesto toga, novi poraz, rezultatom 69-54 čime su crno-beli pali na poslednje mesto na tabeli Grupe F, kolo pre kraja Top 16 faze Evrokupa.

Sada na tabeli Trento i Metropolitans imaju skor 3-2, Lokomotiva i Partizan 2-3, a u poslednjem kolu Partizan će dočekati Metropolitans u Ljubljani, dok će Trento gostovati Lokomotivi.

Dakle, teoretski, moguće je da sve četiri ekipe na kraju imaju skor 3-3, pa bi o prva dva mesta odlučivala koš-razlika, koju je Partizan večeras značajno pokvario.

Kada već gledamo koš-razliku, u poslednje kolo Lokomotiva će ući sa razlikom ''+11'', Metropolitans ima ''-11'', Trento ''plus 9'', a Partizan ''-9''.

To bi izgubilo na značaju ukoliko Trento u poslednjem kolu iznenadi Lokomotivu. U tom slučaju, Partizan bi morao da savlada Metropolitans sa više od 17 poena razlike, kako bi zauzeo drugo mesto...

Kada je večerašnja utakmica u pitanju, Partizan je ličio na tim samo u prvohj četvrtini, koju je dobio sa 19:15, sve ostalo proteklo je u znaku domaćeg tima koji takođe nije briljirao, ali je večeras manje grešio.

Na poluvremenu je Partizan ipak  imao aktivan rezultat, bilo je 29:28 za Trento, ali skraćena rotacija crno-belih, bez Veličkovića, Mozlija i Mike nije izdržala u nastavku, nije više bilo nijednog raspoloženog igrača u napadu, rešali su se promašaji, a razlika u korist Trenta je lagano rasla do konačnog trijumfa.

Rašon Tomas je sa 17 poena bio najefikasniji u Partizanu, a na drugoj strani istakli su se Vilijams sa 16 i Braun sa 13 poena i sedam asistencija.

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke