Još jedno odustajanje od Evrokupa

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 10.08.2016.
13:27
Izvor: Sportske.net

Košarkaški klub Partizan NIS još uvek nije prelomio da li će ostati pri stavu da nastupa u Evrokupu, a u međuvremenu je usledilo još jedno odustajanje.

eurocupbasketball.com
eurocupbasketball.com

Povezane vesti

Četiri italijanska kluba povukla su nogu i napustila takmičenje u Evrokupu iako su prethodno bili žrebani i smešteni u grupne.

Nakon toga su se pojavile informacije da će vrlo brzo istim putem krenuti i španski klubovi pa je tako i KS Srbije odlučio da u pismu Partizanu pokrene pitanje razmatranja odluke crno-belih da učestvuju u Evrokupu.

Dok čekamo na konačnu odluku crno-belih usledilo je još jedno odustajanje i to od strane grčkog predstavnika AEK-a iako nije jasno koji su konkretni razlozi za takav potez.

Atinski AEK tek je prošao kroz težak proces finansijske konsolidacije i moguće je da žuto-crni nisu spremni za igranje u Evropi i da to nema veze sa sukobom FIBA i Evrolige.

Podsećamo da su pre AEK-a od Evrokupa odustali italijanski klubovi Ređo Emilija, Kantu, Dinamo Sasari i Trento, a upražnjena mesta popunili su Lijetkabelis, Volgograd, MZT Skoplje i Fuenlabrada.

Grčki sastav je trabalo da igra u Grupi A pa ostaje da sačekamo odluku ECA kome će biti dodeljeno mesto AEK-a.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Povratak kralja XLI
Wednesday, 10.08.2016
18:25

Ako se povuku svi kvalitetni tako da možemo da osvojimo EK sa 4 igrača koliko imamo registrovanih, treba ga igrati i osvojiti sa 4 igrača :D

avatar
Wednesday, 10.08.2016
17:13

I Poljaci su odustali...

avatar
babaroga
Wednesday, 10.08.2016
13:43

Niko pametan nece da odustane. Razloga ima gomila a ja sam malo lenj da kuckam sada.