Jovanović bez rešenja za raspucanog Mavru, poraz Cibone u Zadru!

Autor: Darko Mitrović
sreda 14.04.2021.
17:44
Izvor: Sportske.net

Zadrani su današnjim trijumfom napravili ključni korak ka opstanku u u ABA ligi.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

U razmaku od samo četiri dana, drugi susret Zadra i Cibone u ABA ligi. Posle trijumfa Cibone u Zagrebu od 77:75, danas je Zadar na svom terenu bio bolji od ekipe Vladimira Jovanovića rezultatom 97:92.

Ovo je Zadranima deveta pobeda, uz 16 poraza, a Cibona uz meč manje ima skor 8-16.

Posle prvog poluvremena, delovalo je da će Zadar bez većih problema dobiti ovaj meč, imali su domaći i 16 poena prednosti, ali je Cibona uspela da istopi tu razliku i poslednju četvrtinu učini veoma zanimljivom.

Trojkom Marića, Cibona je stigla na samo poen zaostatka, 70:69 na osam minuta pre kraja. Nešto kasnije, Zadrani preko Džastisa stižu do pet poena prednosti, ali na oko pet minuta pre kraja, Cibona uzvraća trojkom Roka Prkačina, pa zakucavanjem Gnjidića i tim Vlade Jovanovića je poveo sa 78:77.

Poenima Novačića, Cibona je stigla do vođstva 83:80 na nešto manje od tri minuta do kraja, ali se ni Zadrani nisu predavali. Ubrzo su stigli do izjednačenja, a onda Prkačin zakucava, ali Mavra pogađa trojku na drugoj strani i Zadar je poveo sa 86:85. Usledio je loš napad Cibone, pa prekršaj nad Mavrom i na minut i po pre kraja, Zadar je poveo sa 88:85.

Posle Jovanovićevog tajm-auta, Cibona prilazi na poen zaostatka, a onda nova trojka Mavre, pa novi odgovor Prkačina, a na 28 sekundi pre kraja, Mavra ponovo poentira za 93:90.

Usledio je promašaj Drežnjaka i time je ovaj meč bio rešen.

Dominik Mavra je sa 33 poena bio najbolji u ekipi Zadra, a na drugoj strani još efikasniji 18-godišnji Roko Prkačin sa 38 poena.

*

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke