Jovanović i zvanično napustio Megu: ''Ostavio je neizbrisiv pečat''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 16.06.2022.
22:12
Izvor: Beta

Iskusni stručnjak kreće u nove izazove, ali sa nekim drugim klubom.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Bivši trener košarkaša Mege Vladimir Jovanović zahvalio se klubu na "dve godine odlične saradnje" kao i svim igračima sa kojima je saradjivao, izjavio je danas na oproštajnoj konferenciji za novinare.

Jovanović je posle polufinalne serije Košarkaške lige Srbije protiv Crvene zvezde odlučio da napusti mesto trenera Mege.

"Hvala klubu za dve godine odlične saradnje. Hvala i svim igračima sa kojima sam sarađivao. Takođe, hvala i mom stručnom štabu. Učinili smo sve da pomognemo mladim igračima da napreduju", izjavio je Jovanović, a preneo klub.

Jovanović je dodao i da je "uživao u radu sa mladim igračima".

Generalni menadžer kluba Goran Ćakić se zahvalio Jovanoviću na "sjajnoj saradnji u prethodne dve godine".

"Jovanović je ostavio neizbrisiv pečat u Megi. Svojom posvećenošću i profesionalizmom dao je veliki doprinos daljem rastu kluba. Uvek će biti deo naše Mega porodice i želimo mu puno sreće i uspeha u nastavku trenerske karijere", izjavio je Ćakić.

Vladimir Jovanović je postao šef stručnog štaba u junu 2020. godine. U njegovoj prvoj sezoni je osvojio šesto mesto u ABA ligi, uz plasmane u finale Kupa Radivoja Koraća i prvo finale plej-ofa Superlige u klupskoj istoriji.

Ove sezone je sa dodatno podmlađenom ekipom u Superligi uspeo prvi deo plej-ofa da završi bez poraza, dok je u polufinalu Crvena zvezda ostvarila plasman u finale tek posle odigrane majstorice.

Za vreme njegovog mandata su dva igrača izabrana na NBA draftu, i to Marko Simonović koji je izabran kao 44. pik od strane Čikaga u novembru 2020. godine, kao i Filip Petrušev koga je prošlog leta kao 50. pika izabrala Filadelfija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke