Jovanović mora da napravi "rez", idealna petorka može da pobedi svakoga?!

Autor: Nemanja Janošev
utorak 01.11.2022.
11:02
Izvor: Sportske.net

Ima Zvezda kvalitetan roster, ali...

Igokea m:tel/ Nikola Vuruna
Igokea m:tel/ Nikola Vuruna

Povezane vesti

Kako sezona uzima zalet, tako i Crvena zvezda poprima svoju punu formu imajući u vidu kadrovske probleme s kojima su se susreli od starta.

Vladimir Jovanović nije mogao da računa na Nemanju Nedovića do prošle sedmice i meča sa minhenskim Bajernom, Ognjen Dobrić je takođe preskočio nekoliko utakmica na startu, Filip Petrušev takođe, a Džon Holand je propustio uvodni susret Evrolige sa Efesom zbog blaže povrede.

No, sada kada su se svi vratili, a i dalje postoji enigma oko statusa Džejlena Adamsa, pa i Dalibora Ilića kojeg smo videli samo protiv MZT-a u 1. kolu AdmiralBet ABA lige.

On je, prema jučerašnjim rečima Vladimira Jovanovića - imao povredu. Kada će se vratiti pitanje je, dok je za Adamsa rečeno da je bio bolestan.  

Zvezda je perfketno otpočela sezonu u regionalnom takmičenju, ali daleko od toga da je to izgledalo isto tako savršeno. Imali su napadačke muke i prošle noći protiv Igokee i tek su u finišu uspeli da slome otpor rivala. Reklo bi se, samo zbog većeg iskustva i individualnog kvaliteta pojedinaca. No, serija poraza u Laktašima je prekinuta. 

Zvezdin roster sastoji se od 17 igrača za Evroligu i AdmiralBet ABA ligu s tim da su za domaće utakmice registrovani i Lazar Gačić i njegov imenjak Đoković. No, svima njima izuzev poslednjepomenutim mladićima, minutaža je bila raspoređena u kontinuitetu. Neki su igrali manje, poput Miroslava Raduljice, drugi su bili na parketu nešto više, ali svi su igrali.

Ta činjenica da Zvezda ima dugačak roster jeste pozitivna u vidu toga da ima mnogo utakmica tokom sezone, ali Jovanović očigledno mora da preseče i dopusti momcima da se oznoje. Česte promene ubijaju ritam ekipe, što se videlo tokom prethodnih utakmica i uvek je neizvesno koja je ona najbolja petorka spremna da pravi razliku.

Dolaskom Luke Vildoze, Crvena zvezda ne samo da je dobila izuzetnog organizatora koji unosi energiju kako na parket, tako i na tribine, već i skorera "ubicu". Argentinac se odlično uklopio i mogao bi da bude izuzetan tandem sa Nemanjom Nedovićem kada srpski košarkaš uđe u potpuni ritam. Kao najbolje pojačanje do sada pokazao se ipak Ben Bentil. Amerikanac igra u kontinuitetu, pogađa i sa poludistance i sa distance i za sada ima prosek od 11.5 poena po utakmici u AdmiralBet ABA ligi i čak 14.5 u Evroligi.

Ognjen Dobrić je uvek pouzdano rešenje i njegove karakteristike su dobro poznate, a isto važi i za Luku Mitrovića koji ponovo igra na "petici" i ponovo oduševljava. 

Ako ih posluži zdravlje, idealna petorka Crvene zvezde izgleda kao tim koji može da parira većem broju timova u Evroligi, a kada se tu još dodaju Filip Petrušev, Džon Holand, Stefan Marković, pa i Nikola Ivanović kojem nedostaje konstanta, dobija se kvalitetan tim. Ali, kako rekosmo, Jovanović mora da napravi "rez" i pravim i pravovremenim promenama učini Zvezdu stabilnijom.

Idealna petorka: Vildoza, Nedović, Dobrić, Bentil, Mitrović (Martin).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke