Jovanović nakon Zadra: "Kriv sam, imali smo tri puta jači trening od ove utakmice"

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 07.11.2022.
21:10
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Beogradu od ekipe Zadra sa 96:98, u utakmici šestog kola AdmiralBet ABA lige.

AdmiralBet ABA liga
AdmiralBet ABA liga

Povezane vesti

Trener košarkaša Crvene zvezde Vladimir Jovanović rekao je večeras da je njegova ekipa doživela težak poraz od Zadra u AdmiralBet ABA ligi i dodao da preuzima odgovornost za loše izdanje "crveno-belih".

"Čestitam Zadru na pobedi, više nego zasluženoj. Došli su bez najboljeg igrača, bez Luke Božića i definitivno smo pomislili da će oni sami da se predaju. Tako smo i počeli utakmicu - previše mekano, bez koncentracije. Nismo imali rešenje na njihovu odbranu, bespotrebno smo uzimali veliki broj šuteva za tri poena", rekao je Jovanović na konferenciji za novinare.

On je rekao da je poraz za Zvezdu na domaćem terenu bio zaista težak, neočekivani, i za dobru analizu da vide kako će i šta će dalje.

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Beogradu od ekipe Zadra sa 96:98, u utakmici šestog kola AdmiralBet ABA lige. Bio je ovo prvi poraz "crveno-belih" u regionalnom takmičenju i sada sa skorom 4:1 zauzimaju petu poziciju na tabeli.

"Naravno da je trener krvi za ovakvo izdanje ekipe, prihvatam to. Priprema je takva da smo sinoć odradili tri puta jači trening nego što je danas bila utakmica, zašto to nije bilo danas na utakmici, e to je za analizu i to je na meni", rekao je Jovanović.

Upitan da li ovaj poraz može da "razbudi" "crveno-bele", Jovanović je odgovorio da se nada.

"Optimista sam po prirodi. Večeras ništa nije bilo pozitivno u ovom porazu. Ne bi verovatno bilo ni da smo jedva pobedili, osim ta dva boda, ali bi ta gorčina ostala. Ono što nije dobro treba da ispravljamo i to je to", rekao je trener Zvezde.

Naredni meč košarkaši Crvene zvezde igraju u četvrtak protiv Fenerbahčea u Istanbulu, dok je sledeći rival u regionalnom prvenstvu ekipa Cibone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke