Jovanović pred duel u Čačku o "praznim minutima"

Autor: Ivan Cvetković
subota 16.10.2021.
13:24
Izvor: Sportske.net, Beta

Košarkaši Mege sutra gostuju u Čačku ekipi Borca, u utakmici četvrtog kola AdmiralBet ABA lige.

Dragana StjepanovicStarsportphoto ©
Dragana StjepanovicStarsportphoto ©

Povezane vesti

Trener košarkaša Mege Vladimir Jovanović rekao je danas da će predstojeća utakmica protiv Borca zavisiti dosta od koncentracije njegovih igrača i dodao da će biti potrebno da se "prazni minuti" svedu na minimum.

"Utakmica će dosta zavisiti od naše koncentracije koja bi trebalo da bude 40 minuta u izvršavanju radnih zadataka, medju kojima je i zatvaranje njihovog skoka u napadu. Zbog našeg neiskustva i mladosti, kao što se to pokazalo u prethodnim utakmicama, ta naša koncentracija može da varira, pa se dobri minuti i prazna igra smenjuju veoma brzo", rekao je Jovanović za klupski sajt.

"Naš cilj je da pokušamo da taj fokus na stvari koje smo ocenili kao krucijalne za utakmicu, držimo što je moguće duže, a da te prazne minute svedemo na minimum", dodao je on.

Košarkaši Mege sutra gostuju u Čačku ekipi Borca, u utakmici četvrtog kola AdmiralBet ABA lige.

"Pre svega, mislim da je Borac u prelaznom roku pokazao da su njihove ambicije znatno više nego prethodne sezone, gde su dovodjenjem iskusnih igrača i internacionalaca sa iskustvom igranja ABA lige i evropskih takmičenja, istakli želju da naprave bolji plasman", rekao je Jovanović.

"U prva tri kola su, bez obzira na rezultat, pokazali visok nivo napadačke igre, sa većinom igrača koji su sposobni da trojkama kazne protivnika. Takodje su i velika pretnja na ofanzivnom skoku. Na nama je da pokušamo da ih zaustavimo u tim elementima u kojima su i više nego dobri", dodao je on.

Mega je u prva tri kola upisala dve pobede i poraz, dok čačanski tim ima skor 1/2.

Trenutno prvi asistent regionalnog takmičenja i plejmejker Mege Dejšon Smit je pred utakmicu u Čačku izjavio da je potrebno da njegova ekipa bude fokusirana kako bi došla do pobede.

"Liga je ove godine izuzetno jaka, posebno su teška gostovanja. Borac je pokazao dobre igre na početku sezone, pobedili su Mornar na gostovanju i bili blizu pobede protiv Igokee. Potrebno je da zadržimo momentum i budemo fokusirani kako bismo došli do pobede", rekao je Smit.

Utakmica Borac - Mega igra se sutra od 18.00.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke