Jović dvocifren, Majami "pregažen" u Bostonu

Autor: Mladen Heleta
nedelja 21.04.2024.
21:22
Izvor: Sportske.net

Seltiksi poveli u seriji.

Beta/AP Photo/Steven Senne
Beta/AP Photo/Steven Senne

Povezane vesti

Majami Hit je prošle sezone sa osme pozicije na Istoku dogurao do velikog finala NBA lige, ali ako je suditi prema utakmici koju smo gledali večeras, to će ove sezone jako teško ponoviti.

Boston, prvi nosilac Istoka i tim sa najboljim skorom u celoj ligi, rešio je da se osveti Majamiju za poraz u finalu konferencije pre godinu dana i u tu osvetu je krenuo surovo. Seltiksi su savladali Hit na svom terenu rezultatom 114:94 i poveli 1:0 u seriji prve runde plej-ofa istoka, koja se igra do četiri pobede.

Naravno, treba uzeti u obzir povredu prve zvezde Majamija Džimija Batlera, videćemo da li će on i koliko moći da pomogne u nastavku serije, ali Boston deluje prejako i veliki je favorit i u svim narednim utakmicama.

Večeras je sve bilo jasno posle prvog poluvremena, na koje su Seltiksi otišli sa +15, a u trećoj četvrtini se Majami potpuno raspao, pa je domaćin dobio taj period sa 31:14.

Gosti su pokazali reakciju u poslednjoj deonici, kada su domaći "spustili gas" u svakom pogledu, dobili su je sa 35:23, uspeli da ublaže poraz, ali su bili daleko od nekog eventualnog povratka u meč.

Kod pobednika je blistao Džejson Tejtum, koji je upisao tripl-dabl sa 23 poena, 10 skokova i 10 asistencija. Vajt je ubacio 20 poena za Boston, a Porzigins je dodao 18.

Naš Nikola Jović je bio starter u ekipi Majamija, a za nepunih 26 minuta na terenu zabeležio je 10 poena i šest skokova. Bem Adebajo je bio najistaknutiji u gostujućem timu sa 24 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke