Jović: "Kod mene nema divljanja"

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 04.09.2017.
22:24
Izvor: Sportske.net

Jedan od junača večerašnje pobede poručio je da reprezentacija Srbije na terenu uvek ima petoricu igrača koji mogu da preuzmu odgovornost i da je to ključ uspeha.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Plejmejker košarkaške reprezentacije Srbije Stefan Jović odradio je lavovski deo posla u pobedi nad Turskom.

"Svi koji su gledali znali su, a znali smo i mi, da Turska u ovakvom ambijentu neće da se preda. Ekipa puna energije, igra nezgodan zonski presing tokom čitavog meča. Uspeli smo u poslednjoj četvrtini kada se igralo poen na poen da sačuvamo koš i da budemo mirni u napadu, da sprovedemo u delo sve što radimo na treninzima, sve što nam je Sale pričao svih ovih dana", analizirao je meč Stefan Jović.

Srbija je u okviru 3. kola Grupe D savladala Tursku rezultatom 80:74 i tako ostala u trci za prvo mesto na tabeli iako ima poraz od Rusije.

"Protiv Rusa je bila prisutna nervoza, mnogo je energije potrošeno na sve odluke, ali ovo je igra kakva nam treba da bi svi bili zadovoljni", ističe Jović.

Novi član minhenskog Bajerna večeras je postigao 15 poena i upisao 9 asistencija, a posle meča je poručio da navijači od njega ne treba da očekuju "divljačku košarku".

"Nije to prvi put da me neko pušta da šutiram, samo ne treba dozvoliti da ja budem taj koji će da šutira nekoliko lopti u nizu nego treba da radimo suprotno od onoga što protivnik želi. Bila je i ona otvorena trojka koju nisam želeo da uzmem jer se nisam osećao najbolje. Imamo još četiri igrača na terenu koji mogu da šutnu. Kod mene neće biti tog divljanja i to je najbitnije za ekipu. Kada se dobro osećam tada uzimam šuteve, ne šutiram na silu", poručio je Jović.

Naredni protivnik "Orlova" biće selekcija Velike Britanije koja je u prve tri utakmice upisala tri poraza.

"Britanci su pokazali dobru igru u prve tri utakmice, uigranost pre svega, nisu naivna ekipa i niko ih nije 'oduvao'. Ekipa koja ima karakter i koja će da se bori. Moramo dobro da se pomučimo i da se oznojimo da bismo izvukli bodove iz tog meča", zaključio je Jović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
cepac
Tuesday, 05.09.2017
09:20
avatar
Blackmamba24
Monday, 04.09.2017
23:50

Definicija pleja

avatar
Monday, 04.09.2017
23:30

Ti si bre dokror ove igre! Samo tako nastavi !

avatar
Vekson
Monday, 04.09.2017
23:11

Bravo, Joviću. Ali slobodno ti uzmi trojku kad god te ostave, niko ti zamjeriti neće ni kad ne ide. Samo se borite kao lavovi i to je to!

avatar
rasa89
Monday, 04.09.2017
22:31

ja bi ga ubio kad vidim da je sam i ne sutne nego krene da petlja.. ne samo njega nego bilo kod igraca!