Jović među prvodabranim Srbima!

Autor: Lazar Nikolić
petak 24.06.2022.
08:22
Izvor: Sportske.net

Velika čast i obaveza za košarkaša Mege.

EPA PHOTO/EPA/JEFF KOWALSKY
EPA PHOTO/EPA/JEFF KOWALSKY

Povezane vesti

Srpski košarkaš Nikola Jović večeras je izabran kao 27. pik na NBA draftu od strane Majami Hita. Tako je košarkaš Mege postao jedan od najbolje rangiranih Srba na draftu.

Jedanaestorica košarkaša iz Srbije bili su pikovi prve runde na draftu. Darko Miličić je imao tu čast i privilegiju da 2003. godine bude drugi izbor i postane član Detroit Pistonsa. Nažalost, Miličić se nije naigrao u Pistonsima, ali je sa njima osvojio šampionski prsten već u prvoj sezoni.

Ni jedan Srbin osim MIličića nije izabran u prvih deset. Drugi najbolje kotirani igrač iz naše zemlje bio je Nikola Radmanović. Radman je 2001. godine iz Železnika otišao u Sjetl Supersonikse kao 12. pik na draftu. Treći na listi je Peđa Stojaković, 14. pik Sakramento Kingsa 1996. godine. A u prvih 20 izabran je još i Aleksej Pokuševski 2020. godine od strane Mineseta Timbervulsa.

Ostali naši igrači bili su van prvih 20. Nenad Krstić je izabran sa 24. pozicije na draftu 2002. godine i svoju NBA karijeru je započeo u Nju Džersi Netsima, iza njega slede 26. pik Vlade Divac, koga su birali Lejkersi, sa istog mesta biran je i Nikola Milutinov 2015. godine od strane San Antonio Sparsa.

Baš kao i Nikola Jović, Bogdan Bogdanović je bio 27. pik, njega su birali Finiks Sansi, a poslednji, 30. pikovi drafta bili su Marko Jarić i Nemanja Nedović. Jarića su birali Klipersi, a Nedovića Golden Stejt Voriorsi.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke