Jović otišao kao 27. pik, Srbija razočarana!

Autor: Boris Jovanović
petak 24.06.2022.
08:00
Izvor: Sportske.net

Mnogi su se nadali srpskom tandemu u Denveru...

 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Noć drafta je završena, Nikola Jović je bio 27. pik, mladi igrač Mege je izabran od strane Majami Hita. Naravno u Srbiji su razočarani jer nije završio u Denveru, dosta pažnje je posvećenom košarkašu iz Srbije koji je strašan potencijal. Mladi reprezentaticac naše zemlje je čak završio kao tema legendarnog Pata Rajlija koji je posle četvrt veka izabrao stranca na draftu.

"Igrao je sa odraslim ljudima i bio veoma kompetitivan. Naši skauti su dali najviše ocene, tehnički je jak, može da šutne, razvijaćemo ga u budućnosti. Nikada ne znate kako će se karijera razvijati. On je ponavljam veoma vešt, imao je dobre trenere, mislim da smo izabrali pravog pika", objasnio je Rajli.

On je podsetio na Divca, i dodao da je Jović zaista jedinstven igrač. 

Nije želeo da priča o trejdu.

"Ja bih ga zadržao, ništa se ne događa na polju razmena, videćemo šta će biti u budućnosti sa slobodnim agentima, tek, u ovom trenutku ne planiramo da ga koristimo za razmenu", zaključio je legendarni trener, sada prvi čovek Majamija.

Prvi pik Paolo Bankero, krilo Djuka završio je u Orlandu, za njim su otišli Čet Holgrema u Oklahomu i Džabari Smit Džunior sa Oburna u Hjuston. Sakramento je pokupio Kigena Mareja sa Ajove, prva četiri pika su bili krilni igrači. Prvi među bekovima biran je Džajden Ajvi sa Perdjua, on je otišao Pistonsima. Maturin i Šarp, dvojica Kanađana su prvi stranci ovog drafta, a što se Evropljana tiče (top pik Bankero doduše ima i italijanski pasoš preko oca, ali rođen je i odrastao u Americi), deveti pik je Poljak Džeremi Sočan (mada je i on rođen u SAD).Iz lige Novog Zelanda stiže kao 11. pik, Osman Dieng, Feancuz. 

Recimo i to da je Isaja Mobli otišao kod brata Ajvana u Klivlend, da je Karlo Matković još jedAN igrač Mege preko Jute završio u Pelikansima kao 52. pik. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke