Junior Mege na prestižnom kampu u Indijanapolisu

Autor: Ivan Cvetković
sreda 14.02.2024.
19:45
Izvor: Sportske.net

Abdramane Sibi nije prvi koji je iz Mege učestvovao na kampu.

KK Mega
KK Mega

Povezane vesti

Mladi košarkaš Mege Abdramane Sibi učestvovaće na trodnevnom kampu "Košarka bez granica" (Basketball without borders) koji se održava od 16. do 18. februara u Indijanapolisu, potvrdio je član AdmiralBet ABA lige. 

Veliko priznanje za talentovanog košarkaša Mege koji ove sezone briljira u juniorskom timu, što potvrđuje i podatak da je statistički najkorisniji igrač dosadašnjeg toka takmičenja u Juniorskoj ligi Srbije.

Sibi je na 14 nastupa ove sezone prosečno beležio 16,5 poena, 11,4 skoka i 4,4 blokade, kao i indeks korisnosti 31,4 za ekipu Dragoljuba Avramovića koja je na čelu Juniorske lige sa maksimalnim učinkom 14-0.

Prošle sezone je sa juniorskim timom Mege osvojio U19 ABA ligu i državno prvenstvo, a igrao je i finalni turnir juniorske Evrolige, dok je sa kadetima bio prvak Srbije.

Košarka bez granica je nastala kao razvojni program u saradnji NBA i FIBA. Ujedinjuje mlade igrače u svrhu promovisanja košarke, ali i sportskih vrednosti. Osnovana je 2001. godine i dosad je organizovala 72 kampa u 48 gradova širom 33 države. Dosad je u programu učestvovalo preko 4,300 mladih košarkaša iz 140 različitih zemalja, a prošle godine je deo kampa Košarke bez granica u Solt Lejk Sitiju bio još jedan mladi košarkaš Mege Bogoljub Marković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke