Jutine rezerve srušile NBA rekord, Lebron tragičar, radi osovina Bil-Vestbruk!

Autor: Boris Jovanović
utorak 23.02.2021.
08:36
Izvor: Sportske.net

Neverovatna Juta, velika pobeda Vašingtona u Holivudu!

AP Photo/Rick Bowmer
AP Photo/Rick Bowmer

Povezane vesti

Vizardsi su dobili peti meč i nizu, Bredli Bil je realizovao tri napada u nizu u produžetku pa je Vašington dobio šampiona. Bil sa 33 i Vestbruk sa 32 poena su bili enigma za šampiona, ovo je inače prvi put u tri godine da je tim iz prestonice vezao pet trijumfa. Tragičar je bio Lebron koji je promašio bacanje u finišu regularnog dela. On je meč završio sa 31 poenom, 13 asistencija i 9 skokova a šampion je izgubio četvrti put u pet mečeva.

Juta je srušila novi rekord, ubacili su 28 trojki, najviše u istoriji kluba, a od toga 19 su dale rezerve, najviše u istoriji NBA. Džo Ingls i Džordž Niang su iako nisu starteri ubacili po sedam, ukupno kombinovali 42 poena. Šarlotu ne pominjete trojke i Jutu, u dva meča protiv "Džezera" primili su 52 trojke!

Devin Buker je digao na noge oko 3000 navijača u Arizoni kada je pogodio sa pola na isteku prvog dela, a ponovo je zaradio ovacije trojkom u finišu treće četvrtine, To je bilo dovoljno da Feniks stekne ogromnu prednost protiv Blejzersa, Buker je ubacio 34 poena, mogao je da mirno poslatra meč sa klupe u poslednje periodu.

Majami je preuzeo kontrolu u poslednjoj četvrtini i spustio Oklahomu na 94 poena, serijom od 15:0 na početku tog perioda igre su otklonili dileme. Čikago je dobio u Hjustonu, dali su 46 poena rivalu u trećoj četvrtini i sa dve serije naneli osmi uzastopni poraz Roketsima.

Na kraju, pobeda Dalasa nad Memfisom, domaćin odmoran, dva meča su odložena zbog zime u Teksasu, pa su bili odmorni. Luka je ubacio 14 od 21 poena u nastavku, ali je ostatak tima završio posao, napravio veliku prednost, Hardevej Džunior je brojao do 29. Bobi Marjanović nije dobio šansu.

Rezultati:

Hjuston - Čikago 100:120
Dalas - Memfis 102:92
Oklahoma - Majami 94:108
Feniks - Portland 132:100
Juta- Šarlot 132:110
LA Lejkers - Vašington 124:127 pr.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke