Kaboklo blistao na debiju za Hapoel, Hanga ipak slavio

Autor: Filip Rodic
utorak 24.09.2024.
22:34
Izvor: Sportske.net

Tesan poraz u Badaloni.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Novi veliki prijekat u nastajanju na evropskoj sceni Hapoen Tel Aviv imao je vrlo težak zadatak u prvom kolu Evrokupa protiv španskog velikana, bivšeg prvaka Evrolige i Evrokupa Huventusa u Badaloni. Domaćin je slavio sa 78:75.

Naročito interesantan je ovaj duel bio zbog brojnih imena poznatih navijačima Zvezde i Partizana. Prvi među njima je svakako Bruno Kaboklo, pre svega zbog vrlo burnog napuštanja crno-belih i velikog nesporazuma, kako on sam kaže. Među zvučnim imenima poput bivšeg centra Fenerbahčea Džonatana Motlija i NBA imena Patrika Beverlija su i bivši članovi Crvene zvezde Džo Regland i Ben Bentil. Boje Huventuda ove sezone brani donedavni igrač tima sa Malog Kalemegdana Adam Hanga.

Očekivao se vrlo izjednačen duel, što se i obistinilo. Huventud je bolje otvorio meč, došavši do ranih plus 10 na šta je jednako žestoko i Hapoen odgovorio došavši sredinom druge deonice do 30:20. Igra u serijama se nastavila, pa se na poluvreme otišlo sa egalom 37:37. 

Posle naizmenične "razmene udaraca" u trećem periodu, Huventud je da u finalnoj deonici dođe do koliko-toliko održive prednosti, dovoljne da se "preživi". Sudeći po prvom meču, revanš takođe obećava izjednačen duel.

Bruno Kaboklo je sa 14 poena bio na vrhu liste strelaca kod Hapoela, da bi ga Patrik Beverli sutigao na istom učinku. Brazilski centar je upisao i četiri skoka, tri asistencije i dve blokade sa 6/12 iz igre za 27 minuta na parketu. Beverli je podelio i pet asistencija sa osam minuta više u igri. Motli je upisao 11 poena i šest skokova, a Ben Bentil šest poena. Reglend je bio sveprisutan sa četiri poena, šest skokova i sedam asistencija.

Veteran Ante Tomić je godinama pouzdani nosilac Huventuda, pa je i sada to pokazao sa 17 poena i 12 skokova. Kajser Gejts ga je ispratio sa 16 poena. Adam Hanga je upisao devet poena, dva skoka i jednu asistenciju.

U sledećem kolu Huventud gostuje Ulmu, a Hapoel igra kao domaćin protiv litvanskih Vulvsa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke