Kaboklo ne može sam, Mega srušila anemični Partizan i zakazala "majstoricu"!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 27.05.2024.
22:06
Izvor: Sportske.net

Domaćin iskoristio veliki pad u igri "crno-belih".

Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©
Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Mege izjednačili su u polufinalnoj seriji AdmiralBet Košarkaške Superlige Srbije na 1:1 pošto su večeras kao domaćini savladali ekipu Partizana rezultatom 92:88 (18:28, 23:19, 26:15, 25:26).

Izabranici Marka Baraća uspeli su da prirede iznenađenje i tako seriju uvedu u neizvesnu završnicu, a ime drugog finaliste saznaćemo nakon epiloga treće utakmice u Beogradskoj areni.

Posle trijumfa u prvom susretu, "crno-beli" su u drugi ušli prilično fokusirano i dvema trojkama Ponitke i Smita odmah stekli značajnu prednost koja je krajem prve deonice postala i dvocifrena.

Mega je pokušavala da se poenima Jelavića i Jovića približi gostima, ali su poeni Kabokla i Pantera omogućili Partizanu da na kraju četvrtine ima 10 poena prednosti - 28:18.

Početkom druge četvrtine, nakon dugo vremena se na parketu u sastavu Partizana našao i Ognjen Jaramaz, Mega je u drugoj deonici ostavila bolji utisak zahvaljujući Đurišiću i Filipsu, a poeni Milijaševića i Petrovića omogućili su domaćinu da umanji zaostatak na šest poena.

Treću deonicu obeležila je serija Mege 8:0 koju su pokrenuli Jović i Filip, pa je domaći tim tako prvi put na meču uspeo i da povede.

U tim trenucima, Kaboklo je svojim poenima držao "crno-bele" u igri, Mega je dobila ozbiljan udarac posle isključenja Maloveca, međutim to nije smetalo izabranicima Marka Baraća da poenima Iljasolua stignu i do "plus pet" sa koliko se i otišlo na odmor pred poslednju četvrtinu.

Turski košarkaš je trojkom započeo četvrtu deonicu što kao da je najavilo još bolju igru domaće ekipe, raspoloženi Jelavić i Milijašević napravili su velike probleme zonskoj defanzivi "crno-belih", pa je Mega sredinom četvrtine uspela da stigne do 13 poena razlike posle trojki Milijaševića i poena Petrovića.

Trojkama Trifunovića i Smita, Partizan je uspevao da održi korak sve do poslednjih trenutaka meča

Pobedničku ekipu predvodio je Jović sa 14 poena i sedam asistencija, Filips je dodao 13 poena i četiri asistencije, po 12 su dodali Milijašević i Jelavić. Petrović je postigao devet poena.

U Partizanu se istakao Bruno Kaboklo sa 18 poena i šest skokova, a dvocifreni su bili još i Smit sa 17 i Ponitka sa 12 poena. Panter je meč okončao sa devet poena.

Treći i odlučujući meč polufinalne serije između Partizana i Mege na programu je 30. maja od 18 časova u Beogradskoj areni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke