Kaboklo sve lošiji, zašto je Balša toliko dugo grejao klupu?

Autor: Darko Mitrović
petak 02.02.2024.
23:29
Izvor: Sportske.net

Nije sve tako crno posle najnovijeg poraza Partizana.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Partizana večeras nisu uspeli da krunišu na pravi način svoju uglavnom dobru igru protiv Virtusa, čak odličnu u pojedinim delovima igre, ali je očajna završnica pokvarila kompletan utisak.

Virtus je prihvatio taj ''poklon'' na kraju i dobio meč sa 88:84, ali bez obzira na takav ishod, moraju se istaći i neke pozitivne promene koje su se mogle videti večeras.

Aleksa Avramović je ponovo postao ''onaj stari'', igrač čija ''vulkanska energija'' pokreće ekipu, a kada se na to doda i nekoliko pogođenih trojki, onda sve postaje znatno lakše.

Počeo je da se budi i Alen Smailagić, koji je u poslednje vreme igrao daleko ispod svojih mogućnosti. Večeras mnogo bolji utisak, pre svega u odbrani, ali još prošle sezone smo videli da i napadački popularni ''Smajli'' može mnogo bolje. Za razliku od pre godinu dana, sada kao da se plaši da uputi šut van linije 6.75, iako ima ''meku ruku''. Ali, valjda će mu večerašnja partija podići samopouzdanje, pa će i šut doći u dogledno vreme.

Ipak, najprijatnije iznenađenje večeras u ekipi Partizana bio je centar Balša Koprivica. On je prethodne tri utakmice, protiv Žalgirisa, Crvene zvezde i Monaka presedeo na klupi, pa posle svega što je večeras pokazao, možemo samo da se zapitamo - zašto nije dobijao priliku da zaigra. Čak i kada je Partizan bio u ogromnim rezultatskim minusima, na primer dvadesetak razlike protiv Crvene zvezde, Koprivica je bio u senci Kabokla ili Kaminskog.

I dok je Kaminski prethodnih par mečeva odlično odigrao, Bruno Kaboklo je izgleda u znatno ozbiljnijoj igračkoj krizi.

Ovaj brazilski reprezentativac, koji je od samog dolaska u Partizan delovao kao veliko pojačanje i adekvatni naslednik Matijasa Lesora, sada uopšte ne liči na tog igrača.

Kaboklo iz meča u meč brzo ulazi u probleme sa faulovima, ni napadački više nije raspoložen, pa mu se minutaža ubrzano smanjuje. U Bolonji je odigrao svega dva minuta, bez poena, skoka ili asistencije, ali je napravio bespotreban faul uz koš za protivničku ekipu, pa ga je trener Obradović brzo izveo iz igre i više ga nije ni vraćao, jer se Balša Koprivica sjajno snašao na terenu. Čak će i jedna rampa Koprivice gotovo sigurno završiti u Top 10 poteza kola.

Sad se samo postavlja pitanje može li Koprivica u kontinuitetu ovako. Ako pokaže da može, onda bi Kaboklo trebalo baš ozbiljno da se zamisli za svoj dalji status u ekipi...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke